B&K Dyna-Quik 500 test socket 9A shows good tubes as Bad - diyAudio
Go Back   Home > Forums > Amplifiers > Tubes / Valves

Tubes / Valves All about our sweet vacuum tubes :) Threads about Musical Instrument Amps of all kinds should be in the Instruments & Amps forum

Please consider donating to help us continue to serve you.

Ads on/off / Custom Title / More PMs / More album space / Advanced printing & mass image saving
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 12th April 2011, 03:56 PM   #1
diyAudio Member
 
Join Date: Mar 2011
Default B&K Dyna-Quik 500 test socket 9A shows good tubes as Bad

B&K Dyna-Quik 500 test socket 9A shows good tubes as Bad.
my 9A socket shows all tubes to test below zero. What i mean is the needle value will dip under zero when the sensitivity is applied. i have tested 12AU7,12AX7, and 12AY7. Any ideas?
  Reply With Quote
Old 12th April 2011, 04:28 PM   #2
west_nm is offline west_nm  United States
diyAudio Member
 
Join Date: Jan 2010
Faulty tube socket?
  Reply With Quote
Old 12th April 2011, 04:34 PM   #3
diyAudio Member
 
Join Date: Mar 2011
Quote:
Originally Posted by west_nm View Post
Faulty tube socket?
Looks clean to me?
  Reply With Quote
Old 12th April 2011, 04:35 PM   #4
diyAudio Member
 
Join Date: Mar 2011
maybe i should deoxit?
  Reply With Quote
Old 15th April 2011, 04:36 PM   #5
west_nm is offline west_nm  United States
diyAudio Member
 
Join Date: Jan 2010
Quote:
Originally Posted by vadgewhisperer View Post
maybe i should deoxit?
I forgot about your thread.

My 500 is quirky. Sometimes I have to turn it on and off to get it to read.
Most of the time I have to slide the tube up and down to achieve the right contact with the pins.
The socket is old and worn.

Steve
  Reply With Quote

Reply


Hide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
B&K Dyna-Quik 500 shows good tubes as Shorted BmWr75 Tubes / Valves 19 11th July 2013 10:04 PM
New Reissue tubes...Good/Bad??? bereanbill Tubes / Valves 13 2nd June 2009 11:04 PM
Bias problem- 1 Socket shows extremely low bias! otokomae Tubes / Valves 12 31st December 2008 11:01 PM
Settings for testing 2C51/5670/396A on B&K Model 600 Dyna Quik luvdunhill Tubes / Valves 0 11th October 2008 05:48 PM
Good (tube) audio shows in the US? vax9000 Tubes / Valves 0 16th March 2008 05:11 PM


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 10:04 PM.


vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright 1999-2014 diyAudio

Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2