Music Angel MENG Series EL34 Push Pull Tube Integrated Amp - diyAudio
Go Back   Home > Forums > Amplifiers > Tubes / Valves

Tubes / Valves All about our sweet vacuum tubes :) Threads about Musical Instrument Amps of all kinds should be in the Instruments & Amps forum

Please consider donating to help us continue to serve you.

Ads on/off / Custom Title / More PMs / More album space / Advanced printing & mass image saving
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 9th April 2011, 03:47 AM   #1
diyAudio Member
 
Join Date: Apr 2011
Unhappy Music Angel MENG Series EL34 Push Pull Tube Integrated Amp

Just bought one of these amps off eBay similar to this thread
MENG Series "EL34B" Integrated Amplifier
However my problem is not a hiss or a channel not working, my issue is the fact that it doesn't appear to be turning on. When I flick the switch, the tubes do not respond whatsoever, they don't heat up, they don't light up, they just stay cold and lifeless. The gorgeous Triangle Zerius speakers I bought that I hooked up into the amp produce no sound connected to my CD player.

I replaced the three pronged power cord with an old one that I know for a fact works, because it used to work with my old computer. I made sure before I even plugged it in that the power matched the output.

I really am a newbie here, and I have contacted the friendly sellers from eBay and hopefully they'll get back to me soon, but if anyone has any suggestions, like taking out the tubes and putting them back in again, or opening up the device and tinkering around in there, please let me know
  Reply With Quote
Old 9th April 2011, 03:54 AM   #2
diyAudio Member
 
Join Date: Apr 2011
Here's a link to the specific amp btw
MINI L3 EL34 x 4 Push Pull Tube Integrater Amplifier ch | eBay
  Reply With Quote
Old 9th April 2011, 05:01 AM   #3
Svein_B is offline Svein_B  Norway
diyAudio Member
 
Join Date: Oct 2005
Check the fuse first. It is integrated in the 3-pin power socket.

If the fuse is OK, the next step is to open it up and check or any loose wires/connections.

SveinB
  Reply With Quote
Old 9th April 2011, 02:15 PM   #4
diyAudio Member
 
Join Date: Apr 2011
Quote:
Originally Posted by Svein_B View Post
Check the fuse first. It is integrated in the 3-pin power socket.

If the fuse is OK, the next step is to open it up and check or any loose wires/connections.

SveinB
Where is the fuse located? And do I have to unscrew anything to check on it?
  Reply With Quote
Old 10th April 2011, 06:51 PM   #5
diyAudio Member
 
Join Date: Apr 2011
Nevermind, fuse is fine, but I'm still opening up a claim on eBay to get a full refund. It's not worth all of this hassle
  Reply With Quote

Reply


Hide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Music Angel XD-850MKIII 300b integrated amp mjaymc Tubes / Valves 15 5th July 2011 03:49 AM
The New Yaqin/Music Angel/Meng & Others Discussion Thread woodsart Tubes / Valves 15 21st September 2010 01:16 AM
MA 6P1 6AQ5 Push-Pull Valve Tube Integrated Amplifier bitemeboat Tubes / Valves 6 4th May 2010 02:03 AM
Music Angel EL34 SimonPearse Tubes / Valves 0 27th February 2006 08:27 PM
Troubleshooting EL34 push pull amp psysjal Tubes / Valves 12 15th October 2004 04:21 AM


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 08:49 AM.


vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright 1999-2014 diyAudio

Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2