I think I blew my amp!! plase help - Page 2 - diyAudio
Go Back   Home > Forums > Amplifiers > Tubes / Valves

Tubes / Valves All about our sweet vacuum tubes :) Threads about Musical Instrument Amps of all kinds should be in the Instruments & Amps forum

Please consider donating to help us continue to serve you.

Ads on/off / Custom Title / More PMs / More album space / Advanced printing & mass image saving
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 21st February 2011, 11:48 PM   #11
taj is offline taj
diyAudio Member
 
taj's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
How did you hook this up? Did you unplug the speaker from the Crate in order to use its pre-out? If so, then yeah, your output tranny is probaly smoked. It's probably $50 (+-50%) to replace -- if you can find out the specs, and do the work yourself.

Don't trash the amp though! Hell, send it me. I'll pay for shipping (unless it's really heavy).

..Todd
  Reply With Quote
Old 22nd February 2011, 05:32 PM   #12
diyAudio Member
 
Join Date: Feb 2011
This was the Chain.

Crate amp on with no load, Ran a 1/4 inch from the Line out of the Crate to the In of the Peavey.

Then from the Peavey I hooked up speakers as normal and plugged in my guitar.
  Reply With Quote
Old 22nd February 2011, 05:42 PM   #13
M Gregg is offline M Gregg  United Kingdom
diyAudio Member
 
M Gregg's Avatar
 
Join Date: Jun 2010
Location: UK
Hi,

Have you checked fuse 3 which is a 1A HT fuse yet? This is not the mains fuse!

Regards
M. Gregg
__________________
What is the sound of one hand clapping?
  Reply With Quote
Old 22nd February 2011, 11:52 PM   #14
taj is offline taj
diyAudio Member
 
taj's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Quote:
Originally Posted by maddnotez View Post
This was the Chain.

Crate amp on with no load, Ran a 1/4 inch from the Line out of the Crate to the In of the Peavey.

Then from the Peavey I hooked up speakers as normal and plugged in my guitar.
Oh, I was thinking the crate was a combo - built-in speaker. Just a head makes more sense.

..Todd
  Reply With Quote
Old 3rd March 2011, 03:20 PM   #15
diyAudio Member
 
Join Date: Feb 2011
Quote:
Originally Posted by taj View Post
How did you hook this up? Did you unplug the speaker from the Crate in order to use its pre-out? If so, then yeah, your output tranny is probaly smoked. It's probably $50 (+-50%) to replace -- if you can find out the specs, and do the work yourself.

Don't trash the amp though! Hell, send it me. I'll pay for shipping (unless it's really heavy).

..Todd

It is pretty heavy, Id guess 40 lbs. I will sell it pretty cheap. Shoot me an offer.

I am not amp tech savvy and not sure if I wanna go messing around inside
  Reply With Quote

Reply


Hide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Daughter blew up my favourite amp. hybridfiat Chip Amps 41 4th September 2010 01:16 PM
I think I blew up my t-amp...... help! tyler477 Class D 11 27th November 2008 01:34 AM
blew my amp because of distortion pedal 9am53 Tubes / Valves 3 16th March 2005 09:31 PM


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 01:10 AM.


vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright 1999-2014 diyAudio

Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2