Go Back   Home > Forums > Amplifiers > Tubes / Valves

Tubes / Valves All about our sweet vacuum tubes :) Threads about Musical Instrument Amps of all kinds should be in the Instruments & Amps forum

Please consider donating to help us continue to serve you.

Ads on/off / Custom Title / More PMs / More album space / Advanced printing & mass image saving
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 29th November 2010, 09:36 PM   #31
diyAudio Member
 
Join Date: Nov 2010
Quote:
Originally Posted by M Gregg View Post
I have to sign off now!

I am sure there will be others who will carry on! Catch you later!

Regards
M. Gregg
Thank you very much for the help!
  Reply With Quote
Old 8th December 2010, 12:34 AM   #32
diyAudio Member
 
Join Date: Nov 2010
The unit finally started acting up again and there is a corresponding voltage problem from the PSU

Input 220 vac

output 226 on the - rail
output 23 on the + rail

The + rail during normal operation produces 222

There is the problem!

When taking the PCB out to take more measurements it started working again, so i couldn't narrow it down.

I'm guessing I can track the 'bad' AC voltage back into the power supply, see where it changes (at what component), then replace that bad component?
  Reply With Quote
Old 8th December 2010, 01:09 AM   #33
RIP
 
pedroskova's Avatar
 
Join Date: Dec 2002
Location: C'ville VA, USA
...bad solder joint on the "+" side in your psu?

What happens to your circuit if one or both of your zeners goes on the fritz?
  Reply With Quote

Reply


Hide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Help with a grounding problem bigpigbig Analogue Source 2 4th December 2009 08:55 PM
Grounding problem? Bas Horneman Tubes / Valves 16 5th September 2008 03:33 PM
grounding problem..need help jegandren Power Supplies 13 30th July 2008 02:52 PM
Strange problem with this wiring/grounding scheme Leolabs Chip Amps 2 17th April 2007 09:59 AM
Strange little problem (or maybe not so) elizard Chip Amps 8 4th January 2004 06:25 AM


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 11:24 PM.


vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright 1999-2014 diyAudio

Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2