Western Electric settings for Hickok 600A? - diyAudio
Go Back   Home > Forums > Amplifiers > Tubes / Valves

Tubes / Valves All about our sweet vacuum tubes :) Threads about Musical Instrument Amps of all kinds should be in the Instruments & Amps forum

Please consider donating to help us continue to serve you.

Ads on/off / Custom Title / More PMs / More album space / Advanced printing & mass image saving
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 18th July 2010, 07:23 PM   #1
diyAudio Member
 
Join Date: Oct 2009
Default Western Electric settings for Hickok 600A?

Hi folks! I have a decent amount of Western Electric tubes that I need to test. The problem is that I have a Hickok 600A tester, which doesn't supply settings for WE tubes. Does anyone know where the 600A settings can be found for the following tubes?

300B
274A
421A
412A
396A
404A
417A

I really don't want to buy another tester just to test these tubes, as I rarely come across WE tubes. With that in mind, any help would be greatly apprecited!
  Reply With Quote
Old 18th July 2010, 10:58 PM   #2
diyAudio Member
 
boywonder's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: So.Cal.
The 417a is very close in performance to a 5842, and has the same pin outs.

5842 heater=6.3 DZ-5106-0 bias=19, english=94 mutual cond=12000

I have a fair amount of tube data for the 600a, but I struck out on the remaining tubes that you listed.
  Reply With Quote
Old 19th July 2010, 12:19 AM   #3
Bill_P is offline Bill_P  United States
diyAudio Member
 
Join Date: Sep 2009
Location: New York, the vampire state
Code:
396A
6.3  KR-7608-0  20  88  P4  5000  Triode No. 1
6.3  KR-3402-0  20  88  P4  5000  Triode No. 2
Data from Hickok Publication Code Number 3200-101
  Reply With Quote
Old 19th July 2010, 12:42 AM   #4
diyAudio Member
 
Join Date: Oct 2009
Thank you both for your help. I actually found the 300B setting in an email a friend sent me a long time ago. In case you or anyone else needs it, it is:

5 Volts, JR-3200-0, Bias 60, English 87. Min Mutual Cond of 4600.

I remember I used this setting roughly two years ago, and can assure you they are correct. Now if I can just track down the rest of my tube settings, I would be a happy camper.

Thanks again for your help!
  Reply With Quote

Reply


Hide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Hickok Model 600A thetubeguy1954 Tubes / Valves 11 22nd November 2010 09:38 PM
Testing Mullard 12AU7 on Hickok 600A ethanbriz Tubes / Valves 1 31st October 2009 08:48 PM
Hickok 600A, shattered mercury rectifier... jon_010101 Tubes / Valves 2 7th November 2008 09:39 AM
Hickok 800 settings darryljoe Tubes / Valves 2 21st June 2007 04:42 PM
Hickok 539A settings John S. Tubes / Valves 4 27th December 2001 03:16 AM


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 06:38 AM.


vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright 1999-2014 diyAudio

Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2