"Parafeed trafo inverted phase" - Page 2 - diyAudio
Go Back   Home > Forums > Amplifiers > Tubes / Valves

Tubes / Valves All about our sweet vacuum tubes :) Threads about Musical Instrument Amps of all kinds should be in the Instruments & Amps forum

Please consider donating to help us continue to serve you.

Ads on/off / Custom Title / More PMs / More album space / Advanced printing & mass image saving
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 13th April 2003, 02:11 AM   #11
diyAudio Member
 
Join Date: Jun 2002
Location: Denver, CO
Default Pentode

Hi Tim, thanks for taking the time.

The screen is now tied to the full B+ (above the OPT). I wasn't sure whether I needed to limit the current on the screen with a series resistor and did it anyway just to be safe. I took them out now.

Heaters have about 26 v on them. I used a separate 25 vac trafo but with my power service it goes to 26v. It's ok? (+ or - 10% is ok?) Funny thing though, I have smoked 3 - 100 ohm hum pots now on this circuit. Can't figure that out either so I just eliminated it. Still a tiny bit of hum without it.

Put in a grid resistor of 100k ohm resulting in low volume. Changed that out with a dual ganged 100k audio taper vol pot resulting in the same low volume.

Hooked the whole rig up in parallel SE mono and worked just fine! This is strange. It should work in SE mono phase inverted via trafo--just like a P-P???

Bias at -2.3v, cdp input signal peaking near there. Can't hear any clipping. B+ looks fine. Suppose I need to test input trafo for proper operation.

I assume Peter is correct in that the primary inductance is the load to the cdp.

Your thoughts appreciated,
Rick
  Reply With Quote
Old 13th April 2003, 05:09 AM   #12
diyAudio Member
 
Join Date: Jun 2002
Location: Denver, CO
Default Bad input trafo

Before you waste anymore time on this, I tested the input trafo and found that it did not produce the sec. voltage as indicated on the label. Not sure how this happens....

My bad. Thanks for the attention. I did learn a lot, however.

Rick
  Reply With Quote

Reply


Hide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
JVC "EXU-901a" (KRELL KPS-25sc Phase Tech CT-1 CT1) better than VAM1254, CDpro2LF ? tiefbassuebertr Digital Source 14 12th January 2012 09:12 AM
Looking for phase plug ideas for horn loaded 10" and 12" drivers Eva Multi-Way 10 11th December 2011 06:17 PM
"Suppressed Mids" and tweeter / woofer phase? samtny Multi-Way 28 26th February 2008 09:41 PM
Weak sounding "Block Logo" Phase 90 tonemonster Instruments and Amps 4 21st April 2006 10:22 PM
Kofi Annan in: "Hummin' Trafo Blues" Kofi Annan Tubes / Valves 10 17th October 2005 11:53 PM


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 11:24 PM.


vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright 1999-2014 diyAudio

Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2