single tube amp ~pspice problem - diyAudio
Go Back   Home > Forums > Amplifiers > Tubes / Valves

Tubes / Valves All about our sweet vacuum tubes :) Threads about Musical Instrument Amps of all kinds should be in the Instruments & Amps forum

Please consider donating to help us continue to serve you.

Ads on/off / Custom Title / More PMs / More album space / Advanced printing & mass image saving
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 7th November 2008, 02:19 PM   #1
ssr100 is offline ssr100  North Korea
diyAudio Member
 
Join Date: Nov 2008
Question single tube amp ~pspice problem

hi~I have some problem to make this pspice model.

i'm trying to make single tube amp using several tubes.

but i can't modeling this chart for using pspice tool;;

any body can help this problem?

sorry about my poor english..
Attached Images
File Type: gif 6550a_se_12at7_7k.gif (32.2 KB, 116 views)
  Reply With Quote
Old 7th November 2008, 02:33 PM   #2
diyAudio Member
 
Join Date: Nov 2007
Location: Dallas
LTSpice/SwitchCADIII seems compatible with PSpice tube models.
You can find most of what you need, search for DuncanAmps...

I've simm'd similar arrangement in push-pull, I can say that it is
unnecessary to have both UL, and a cathode winding feedack.

One or the other NFB is sufficient. Abusing both lowers the gain
so much, you may need G1 drive that clips into grid conduction.
Then again, that sim was run for 6L6...

If you want my zip file for reference, its over in Ray-Moth's recent
Push-Pull Pentode thread. At least you need my beam tet symbol,
allready configured for PSpice. The default Pentode in LTSpice has
one too many pins, and the wrong net pinout to plug directly into
Duncan's models.
  Reply With Quote

Reply


Hide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Using single tube of Dual wrenchone Tubes / Valves 4 1st February 2009 03:54 AM
Tube Library Pspice error Imarobot Tubes / Valves 1 28th March 2007 02:52 PM
Pspice Tube Generation Software Imarobot Tubes / Valves 3 25th March 2007 11:52 PM
Single-end... which tube? Mr. Triatic Tubes / Valves 56 25th December 2004 09:08 AM
power supply pspice simulation problem metebalci Tubes / Valves 9 10th August 2004 01:59 PM


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 10:37 AM.


vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright 1999-2014 diyAudio

Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2