Tubelab simple SE help needed...working but only on one channel - Page 2 - diyAudio
Go Back   Home > Forums > Amplifiers > Tubes / Valves

Tubes / Valves All about our sweet vacuum tubes :) Threads about Musical Instrument Amps of all kinds should be in the Instruments & Amps forum

Please consider donating to help us continue to serve you.

Ads on/off / Custom Title / More PMs / More album space / Advanced printing & mass image saving
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 1st April 2008, 02:13 PM   #11
chrish is offline chrish  Australia
diyAudio Member
 
chrish's Avatar
 
Join Date: Oct 2003
Location: Sydney
Also see that you have four switches on the front. You have probably read the warnings, but don't wire up a standby switch. I have the same Hammond transformer as you (374BX?) and 193H choke with a oil motor run cap. I was using a JJ GZ34 and had flashover and ended up frying my solid state diodes. I just use valve rectification and no standby switch. No problems since.

Chris
  Reply With Quote
Old 2nd April 2008, 06:32 PM   #12
waam68 is offline waam68  United Kingdom
diyAudio Member
 
Join Date: Apr 2007
Bit of a newsflash!
Amp fixed & now sounding sweet on both channels!
Big thanks to Chris (again) as I have a feeling the holes I'd cut for the input & speaker jacks were too small on my thick hammond steel chassis....poss caused some earth/shorting prob to chassis? Anyway I bored them out & measured pin voltages...found a duff one on an output valve so re did most joints....

Stage 2 will be wire up the mode switch & wire in the supp oil cap
although there is no hum at all (which is nice)

Things I've learnt on this first build are:
build it on a breadboard first (I will next time)
It takes longer than you think if you have no real knowledge but you will start to learn by doing (a little anyway)...don't give up!
I would recommend the Simple SE as a great first project (If I can build it in my guestbedroom..you probably can too), it sounds excellent & George goes the extra mile to help out.
Mike
  Reply With Quote

Reply


Hide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Tubelab Simple P-P booangler Tubelab 600 28th February 2014 08:23 PM
Electrolyticless Tubelab Simple SE nic6paul Tubelab 26 20th August 2013 12:56 PM
Second Tubelab Simple SE board done budmaestro Tubes / Valves 0 24th July 2008 12:18 AM
Tubelab Simple SE & Edcor waam68 Tubes / Valves 2 6th March 2008 12:15 PM
New SET: JE labs simple 45 or tubelab SE? cwujek Tubes / Valves 14 27th November 2007 04:15 AM


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 02:08 AM.


vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright 1999-2014 diyAudio

Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2