tube amp being weird -- any ideas - Page 2 - diyAudio
Go Back   Home > Forums > Amplifiers > Tubes / Valves

Tubes / Valves All about our sweet vacuum tubes :) Threads about Musical Instrument Amps of all kinds should be in the Instruments & Amps forum

Please consider donating to help us continue to serve you.

Ads on/off / Custom Title / More PMs / More album space / Advanced printing & mass image saving
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 11th March 2008, 06:51 PM   #11
RIP
 
pedroskova's Avatar
 
Join Date: Dec 2002
Location: C'ville VA, USA
Have you swapped the KT88's between channels?
  Reply With Quote
Old 11th March 2008, 07:49 PM   #12
diyAudio Member
 
soundbadger's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
yep, i have also tried some el34's and same problem.
i have also changed the pre-amp tube i have tried 6n1p and e88cc in there. still the same problem.
  Reply With Quote
Old 12th March 2008, 12:30 AM   #13
diyAudio Member
 
pmillett's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Dallas (but I am not a Texan!)
Quote:
Originally posted by soundbadger
THE BIAS VOLTAGE APPEARS TO DROP ON ONE CHANNEL WHEN THE PROBLEM IS occurring.
Most likely is that either the coupling caps are leaking or the grid resistor is too large (see above). Both cause the grid voltage to drift above 0V.


Quote:
the bias resistors are also pretty hot, i measured them about 70 degrees centigrade
70C is not hot for a power resistor. that's it's job - to turn electric energy into heat. Many WW resistors are designed to run at at 150C or higher when operated at rated power.

Pete
  Reply With Quote
Old 12th March 2008, 01:08 AM   #14
SHiFTY is offline SHiFTY  New Zealand
diyAudio Member
 
SHiFTY's Avatar
 
Join Date: Jul 2002
Location: New Zealand
Try temporarily replacing your coupling caps to the output valves. I've had near new ones that failed.
  Reply With Quote

Reply


Hide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Ideas for SE amp with this tube Pentium100 Tubes / Valves 13 14th December 2011 02:21 PM
Weird old power transformers (filament, SS and tube) - $7 each! pjanda1 Swap Meet 6 29th March 2010 04:17 PM
tube hum in a 6SN7 Aikido - is this weird? cbutterworth Tubes / Valves 16 12th March 2007 04:52 PM
Ideas for a tube that heavily distorts ? jim Tubes / Valves 8 3rd July 2006 02:32 AM
Need ideas for a music only tube sub. J.k.Wilson Subwoofers 4 18th September 2005 03:50 PM


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 05:22 AM.


vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright 1999-2014 diyAudio

Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2