Ella amplifier problems - diyAudio
Go Back   Home > Forums > Amplifiers > Tubes / Valves

Tubes / Valves All about our sweet vacuum tubes :) Threads about Musical Instrument Amps of all kinds should be in the Instruments & Amps forum

Please consider donating to help us continue to serve you.

Ads on/off / Custom Title / More PMs / More album space / Advanced printing & mass image saving
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 25th January 2008, 08:50 PM   #1
diyAudio Member
 
Join Date: Jan 2008
Default Ella amplifier problems

I am new to this forum, and new to the whole world of diy. About one week ago I got my first diy amplifier. The Ella Signature from diyhifisupply.com. I have now buildt it, but when I power it up, none of the led lights from the source switcher board in the front light up.
I have testet all the voltage things that I was supposed to, and when I started it with all the tubes insertet it came like a loud "brrrr" from the speakers. Still there was no lights in the front and pushing the volume button did not seem to make any difference in the loudness of the "brr" sound.
Do anyone have any idea what the problem might be?


Thanks
  Reply With Quote
Old 25th January 2008, 08:59 PM   #2
diyAudio Member
 
analog_sa's Avatar
 
Join Date: Aug 2002
Location: Sofia
Sounds like more than a single problem. A ground connection at input may be missing.
  Reply With Quote
Old 13th January 2009, 11:31 PM   #3
diyAudio Member
 
Join Date: Jan 2009
Suggest sending a quick e-mail to Brian Cherry at DiyHifiSupply - a most helpful chap ! I have an older version of the Ella (my first tube project), and Brian helped me no end in getting the amp singing as it should - yep, didn't work first time either...
  Reply With Quote
Old 14th January 2009, 01:12 AM   #4
Osprey is offline Osprey  United States
diyAudio Member
 
Join Date: Jun 2008
Well, the first thing you need to do is sit down with the manual and go through it again step by step looking for wiring errors. It sounds long and boring, but you have already invested a lot of time and money, so it makes sense to take it slow and resist the impulse to just "plug it in and see if it works".

Don't forget that the error is probably something you already think is correct, so be sure to really be methodical in your checking. As has been suggested, there may be multiple errors, so take your time. You are only just getting to know your amp.
  Reply With Quote

Reply


Hide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Impressions of the Ella, a pp EL34 OzMikeH Tubes / Valves 2 6th March 2008 12:32 PM
KT-88 Ella amplifier, how to lower noise? jlharden Tubes / Valves 12 17th January 2007 06:11 PM
Ella Valve Amp Brain Swap Meet 5 4th April 2006 06:35 AM
Wesnor's Ella's nOOSE Multi-Way 12 7th September 2004 12:21 PM
Consonance ELLA Brap Tubes / Valves 4 20th January 2004 11:12 AM


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 09:50 PM.


vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright 1999-2014 diyAudio

Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2