Hissing Sound in KT88 Amp - diyAudio
Go Back   Home > Forums > Amplifiers > Tubes / Valves

Tubes / Valves All about our sweet vacuum tubes :) Threads about Musical Instrument Amps of all kinds should be in the Instruments & Amps forum

Please consider donating to help us continue to serve you.

Ads on/off / Custom Title / More PMs / More album space / Advanced printing & mass image saving
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 22nd October 2007, 07:12 AM   #1
alfcat is offline alfcat  Hong Kong
diyAudio Member
 
Join Date: Oct 2007
Default Hissing Sound in KT88 Amp

Hi, I am a newbie to this forum.

There is a Hissing sound coming from my KT88 amp once it has been used for > 3 hours. It won't occur each and every time but the chance of having this annoyance is > 70%.

The Caps were changed but the situation still persists. What could be the cause?

Please advise.

Many thanks
  Reply With Quote
Old 22nd October 2007, 08:15 AM   #2
diyAudio Member
 
Join Date: Apr 2003
Location: Portland,Oregon
Blog Entries: 4
Send a message via AIM to DigitalJunkie
Oscillation?
  Reply With Quote
Old 22nd October 2007, 08:41 AM   #3
diyAudio Moderator Emeritus
 
ray_moth's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Location: Jakarta
Without more information about the design of your amp, any suggestion is just a guess.
  Reply With Quote
Old 22nd October 2007, 09:05 AM   #4
felixx is offline felixx  Romania
diyAudio Member
 
felixx's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: in center
Your tube sockets is brand new?
__________________
"I'm glad I can build my own mistakes."
https://picasaweb.google.com/115586837612433686520
  Reply With Quote

Reply


Hide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Help with Dac AH - loud hissing sound johnnyccs Digital Source 1 14th February 2009 07:50 AM
Hissing DCX2496 MikeHunt79 Digital Line Level 2 27th January 2009 04:34 PM
Static like hissing sound eminating from power amp. Brit01 Solid State 16 8th November 2008 01:17 PM
Hissing noise from a sub DECKY999 Subwoofers 6 14th February 2008 12:48 AM
How come my modded Sonic-T keep having "hissing" sound? poozebear Class D 17 28th June 2006 04:43 PM


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 01:35 AM.


vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright 1999-2014 diyAudio

Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2