twin reverb 100 watt - diyAudio
Go Back   Home > Forums > Amplifiers > Tubes / Valves

Tubes / Valves All about our sweet vacuum tubes :) Threads about Musical Instrument Amps of all kinds should be in the Instruments & Amps forum

Please consider donating to help us continue to serve you.

Ads on/off / Custom Title / More PMs / More album space / Advanced printing & mass image saving
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 3rd October 2007, 05:48 PM   #1
diyAudio Member
 
Join Date: Oct 2007
Default twin reverb 100 watt

I have an old 1973 Fender 100 Watt Twin reverb, it sounds clear and good, exept the Vibrato doesn't work. The speed control and intensity controls don't effect or change anything as far as the effects to the Vibrato go. I took the unit apart and inspected the wiring and circuits for obvious signs of damage, but all seems O.K.
All the tubes seem to be lit up O.K. I swapped the like tubes (12AT7's & 7025's) to see if that was a problem, but it didn't help. The foot switch doesn't turn the Vibrado on or off. The A - B ground switch didn't do any tricks either.It does turn off and on the Reverb. The foot switch is new. Tried with no foot switch plugged in also, no help.
Any ideals of what might be wrong with my unit?
Thanks.
Tim
  Reply With Quote
Old 3rd October 2007, 10:07 PM   #2
Trout is offline Trout  United States
diyAudio Member
 
Trout's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: Midwest Madman
I seem to recall a few threads on the same problem at a couple guitar amp sites I frequent. If memory serves, it was a capacitor issue in most cases. I forget the specifics.

I'll try to locate the info later this evening.

Trout
  Reply With Quote
Old 4th October 2007, 02:29 AM   #3
m6tt is offline m6tt  United States
diyAudio Member
 
Join Date: Aug 2007
it's the oscillator...I am sure you can find the schematic online, but I believe trout is right on. I would imagine recapping an re-resitoring the oscillator portion of the tube would bring it back right away. You could also make sure that the cable hasn't broken on your footswitch. I have also heard that sometimes the Light Dependent Resistor unit goes out of spec, unfortunately I have not heard the greatest things about replacements.
  Reply With Quote
Old 4th October 2007, 07:01 AM   #4
diyAudio Member
 
Geek's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Hi, maybe this will help?

I found the schematics here: http://www.el34world.com/charts/Diagrams.htm

Cheers!
Attached Images
File Type: gif trem.gif (12.5 KB, 57 views)
  Reply With Quote

Reply


Hide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Fender twin Reverb theriffa Instruments and Amps 1 11th May 2008 02:15 PM
Fender super twin reverb jazz Instruments and Amps 1 4th September 2007 08:30 PM
Can you run a Fender Twin Reverb with only two 6L6's? garrett_92exp Tubes / Valves 5 3rd February 2006 11:34 AM
Building a fender twin reverb in the UK bigparsnip Tubes / Valves 11 5th June 2004 10:56 PM
Good old Fender Twin Reverb Netlist Tubes / Valves 9 14th January 2004 01:55 AM


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 04:49 AM.


vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright 1999-2014 diyAudio

Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2