Output Noise question - diyAudio
Go Back   Home > Forums > Amplifiers > Tubes / Valves

Tubes / Valves All about our sweet vacuum tubes :) Threads about Musical Instrument Amps of all kinds should be in the Instruments & Amps forum

Please consider donating to help us continue to serve you.

Ads on/off / Custom Title / More PMs / More album space / Advanced printing & mass image saving
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 20th August 2007, 10:19 AM   #1
ianc13 is offline ianc13  United Kingdom
diyAudio Member
 
Join Date: Oct 2005
Default Output Noise question

Hi,

I was wondering whether someone could give me some guidance - I am testing the first of my C3G/PX25 DRD monoblocks and currently have around 2.5-3.0 mV of hum on the output.

This level I can hear through my speakers from my sitting position.

There are a number of bits and pieces that I still need to implement in this monoblock, like screening the input wire and sorting out the star ground for the CLCLC supply.

The question that I have is what is a suitable noise level to aim for? 1.0mV? My speakers are around 97db/M.

Thanks in advance, Ian
  Reply With Quote
Old 20th August 2007, 10:33 AM   #2
diyAudio Member
 
Join Date: May 2005
Location: near Duesseldorf
Hi Ian,

Take a signal with 100 Hz to your loudspeaker terminals and decrease the signal to the level of your choice...

Regards Andreas
  Reply With Quote
Old 20th August 2007, 10:48 AM   #3
ianc13 is offline ianc13  United Kingdom
diyAudio Member
 
Join Date: Oct 2005
Thanks Andreas,

I never even thought of that

Should be quite easy to test.

Thanks again,

Ian
  Reply With Quote

Reply


Hide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Noise problem on TDA1541A output Peter K Digital Source 61 4th September 2012 02:57 AM
TEac T1 output noise bk.bas Digital Source 2 22nd July 2007 04:53 PM
Noise on Aikido output Andypairo Tubes / Valves 35 7th January 2007 09:01 AM
Acceptable noise level at amp output martinv Solid State 5 23rd December 2003 10:22 PM
noise from new output transistors peter pkcc Solid State 7 31st May 2001 04:05 PM


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 05:39 AM.


vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright 1999-2014 diyAudio

Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2