st70 bass response - diyAudio
Go Back   Home > Forums > Amplifiers > Tubes / Valves

Tubes / Valves All about our sweet vacuum tubes :) Threads about Musical Instrument Amps of all kinds should be in the Instruments & Amps forum

Please consider donating to help us continue to serve you.

Ads on/off / Custom Title / More PMs / More album space / Advanced printing & mass image saving
Thread Tools Search this Thread
Old 15th April 2007, 09:34 PM   #1
gongli is offline gongli  United States
diyAudio Member
Join Date: Jan 2007
Default st70 bass response


i am using a stock st70 with a pair of altec 890c boleros and a denon cd player with volume instead of preamp, the mids and highs are really nice, but i think the bass could be stronger. is this typical with st70, with tubes, or atypical? is there anything that can be done about it?

  Reply With Quote
Old 15th April 2007, 09:42 PM   #2
SY is offline SY  United States
diyAudio Moderator
SY's Avatar
Join Date: Oct 2002
Location: Chicagoland
Blog Entries: 2
What makes you think it's the amp?
“Instead of Rational Law, objective truths perceptible to any who will undergo the necessary intellectual discipline, Knowledge will degenerate into a riot of subjective visions. . ." - Auden
  Reply With Quote
Old 15th April 2007, 09:59 PM   #3
Account disabled at member's request
Join Date: Nov 2002

The only really noticeable annomily is a hole in bass response centered at ~55-60 Hz, where the ABR and woofer operate out of phase with one another. And even this has its advantage by making frequencies below that seem louder (kind of like a built in Contour button), and it eliminates “boom” and tubby sounding bass. Under normal listening condition, it is not noticable, but it was apparent when I was playing test tones.
People sometimes mistake a lack of boomy sloppy bass as a lack of bass.
  Reply With Quote


Hide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
6550 Williamson - Low Bass Response... zman3 Tubes / Valves 20 2nd February 2009 03:54 PM
Not happy with my bass response Flyin11 Car Audio 89 12th March 2008 06:09 PM
lost bass response Wagener Solid State 4 31st January 2007 08:06 AM
Optimizing bass response in Zen 4 Buhl Pass Labs 10 10th March 2005 09:55 PM
Need to smooth upper bass of sub response... eRiCdWoNg Subwoofers 4 27th August 2003 04:01 AM

New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 11:00 AM.

vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2015 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright ©1999-2015 diyAudio

Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2