Tube issue or SSE? - diyAudio
Go Back   Home > Forums > Commercial Sector > Vendor Forums > Tubelab

Tubelab Discussion and support of Tubelab products, prototypes and experiments

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 26th February 2014, 01:05 AM   #1
mpri is offline mpri  United States
diyAudio Member
 
Join Date: Dec 2011
Location: Saint Paul, MN
Default Tube issue or SSE?

Hi all,

I built a SSE and have been using a Sylvania fat bottle 5AR4 rectifier tube in it. I picked it up used at an antique radio flea market in a PA with two RCA 6L6GC’s. I used it for about 7-8 months. I then picked up new on eBay one of the Philips 5V4GA’s which is supposedly a military mislabeled Sylvania fat bottle 5AR4 and started using that. Now about 8 months later I noticed that the getter on the mislabeled Phillips seems to be flaking off. See picture. I took out the old Sylvania and noticed that the getter is also flaking on it too.

Click the image to open in full size.
Click the image to open in full size.
Could this be a problem with Sylvania’s in general or something with my SSE? When running the tube doesn’t appear to run hot. I used the standard Allied 6K7VG transformer, C1 and C2 are both external motor run caps, I also use the Allied choke. All the voltages seemed to check out fine the last time I checked them. The amp is running fine and sounds great.

So is the flaking of the getters a problem? If so could it just be the tubes or is the SSE amp tearing them up? Any info would be appreciated.

Thanks,
Mike

Last edited by mpri; 28th February 2014 at 07:14 PM.
  Reply With Quote
Old 26th February 2014, 02:21 AM   #2
diyAudio Member
 
moggi1964's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: Madison NJ
I would guess at it being the tube if the voltages check out and it isn't running hot.

If it sound good then I wouldn't be too worried though I might have a backup of a different brand close to hand.
__________________
Magnavox 185 amp w/ Vista Phono1+ w/ Dual 1219 N.E.A.R 80 & Emotiva XDA2. WIP: Tubelab SE 300b
  Reply With Quote

Reply


Hide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Tubelab SSE without tube rectifier DaleHughes Tubes / Valves 2 15th January 2014 02:22 PM
sse tube/solid state operation kkcinc Tubelab 1 3rd February 2013 05:56 AM
tube dac kit to go with sse? kkcinc Tubelab 1 18th August 2012 03:26 AM
807 Tube with SSE squiffiness Tubelab 24 11th August 2012 07:57 PM
Bypassing Power Tube Cathode Caps On SSE Davec113 Tubelab 2 27th June 2012 05:22 PM


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 03:23 PM.


vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright 1999-2014 diyAudio

Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2