Help with WinISD Pro Alpha 0.50a7 - Page 3 - diyAudio
Go Back   Home > Forums > Loudspeakers > Subwoofers

Please consider donating to help us continue to serve you.

Ads on/off / Custom Title / More PMs / More album space / Advanced printing & mass image saving
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 10th May 2013, 03:17 PM   #21
Zero D is offline Zero D  United Kingdom
diyAudio Member
 
Join Date: Aug 2009
@ VolvoHeretic

You didn't reply to ANY of my questions ?

To save messing around with Photobucket, when you're replying, just click on the button in my screenie & Upload DIRECTLY from your PC to here. Much quicker & better for ALL of us.

I can't make sense of what you're trying to do/test with that setup right now! You havn't got a Xover yet, as far as i'm aware anyway. Are you trying to use the EQ as a Temp Xover ?
Attached Images
File Type: png up.png (3.6 KB, 34 views)

Last edited by Zero D; 10th May 2013 at 03:20 PM.
  Reply With Quote
Old 10th May 2013, 04:15 PM   #22
diyAudio Member
 
Join Date: Feb 2013
Sorry Zero, I forgot what you told me.

I am trying to run a passive subwoofer (two Alpine SWR 1040D) with a Crown DC300A and until I get an active crossover, am attemping to run a graphic EQ through the tape loop moniter to cut the highs for now and run the main Altecs through the Aux. out to second receiver just to see how it sounds.


I assume that this is also how I would also hook up sub crossover or maybe it's after the volume knob? This is all new to me.


At any rate, I got it hooked up and it sounds amazingly not half bad.

I still haven't had a chance to play with the WinISD and it appears that both versions download when I thought the the Beta version hadn't. I will tell you the error code tonight when I get home.

And yes I am using it as addministrator.
Attached Images
File Type: jpg 100_6030.jpg (439.9 KB, 34 views)
File Type: jpg 100_6029.jpg (498.1 KB, 33 views)
File Type: jpg Alpine type R SWR1041 WinISD Plot2.jpg (150.1 KB, 31 views)
  Reply With Quote
Old 10th May 2013, 08:10 PM   #23
Zero D is offline Zero D  United Kingdom
diyAudio Member
 
Join Date: Aug 2009
See my screenie for hooking up etc.

I can't make out if the SP4000 has a MONO switch ? If it has switch it in whilst you test, until you get a Xover.

Quote:
At any rate, I got it hooked up and it sounds amazingly not half bad.
Good, now let's sort the other half out

Re WinISD = OK

Re Admin = OK
Attached Images
File Type: png vh.png (10.6 KB, 31 views)
  Reply With Quote
Old 11th May 2013, 02:31 AM   #24
diyAudio Member
 
Join Date: Feb 2013
Zero D, here's what's going on.

After I save and close the driver parameter dialog box, then try to close the main scaled screen, it mearly minimizes and I get Access violation at address 01D311C6. Write of address 00000000.

If I try to close the entire program, I get Access violation at address 00000028. Read of address 00000028.

Your diagram is close except I have two EQ's which is why I am running everything in stereo. One from the Auxilary Out to EQ to receiver and Altecs and one through the tape loop and from the Pre-out to Crown to Alpines.

I would like to personally thank you for taking all of time to walk me through all of this and apologize for my whine fest posted last night. Need anything drawn in AutoCAD?

Last edited by VolvoHeretic; 11th May 2013 at 02:34 AM.
  Reply With Quote
Old 11th May 2013, 03:20 AM   #25
diyAudio Member
 
Join Date: Feb 2013
Tried it two more times and got; Error 01C611C6 and second time 01CF11C6 Address write and the same 000000028 address Read.

Closed using task manager each time.

Tried WinISD Beta and it works fine.
  Reply With Quote
Old 11th May 2013, 03:52 PM   #26
Zero D is offline Zero D  United Kingdom
diyAudio Member
 
Join Date: Aug 2009
I can't find out much about the specific Access violation codes ! But often using a program in Compatibility Mode for a previous OS works. Just to see if it works for you, try the simple steps in my screenie. Right click on WinISD's program icon first.

There should be several choices, so try each in turn, eg - Win98/WinMe - W98/2000 - XP I'd be interested to hear if ANY of the options work.

Anyway, it's good to know the latest version is working for you

Quote:
Your diagram is close except I have two EQ's
I wasn't aware you had 2 EQ's ! You really need to get that Xover, & soon

Quote:
I would like to personally thank you for taking all of time to walk me through all of this and apologize for my whine fest posted last night.
Appreciate that I realise learning new things can be frustrating, but the more you try, the easier it becomes.

Quote:
Need anything drawn in AutoCAD?
Not right now, but ya never know.
Attached Images
File Type: png comp.png (16.5 KB, 8 views)
  Reply With Quote
Old 11th May 2013, 04:51 PM   #27
GM is offline GM  United States
diyAudio Member
 
GM's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: Chamblee, Ga.
Works great in XP Pro SP2..........

GM
__________________
Loud is Beautiful if it's Clean! As always though, the usual disclaimers apply to this post's contents.
  Reply With Quote
Old 12th May 2013, 12:46 AM   #28
diyAudio Member
 
Join Date: Feb 2013
Sorry but, Windows compatibility mode XP; FAIL. Windows 98; FAIL. This is a Toshiba laptop Wall mart Special my Mother in law bought for me and the first time Microsoft did a system update, I lost the CD driver . I had my brother , a PC specialist, another PC specialist, and my son’s best friend, also a specialist work on it and they all said I was F’ed. Had my daughter in law’s brother look at it and after merely renaming the CD drive to E, had it running. Go Figure.
  Reply With Quote
Old 12th May 2013, 04:14 AM   #29
GM is offline GM  United States
diyAudio Member
 
GM's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: Chamblee, Ga.
I'm pretty much computer illiterate, but one thing I was told way back with my first computer/Win95 was to never let Windoze auto install aftermarket programs unless 'it' refused to allow you to create a folder to install it to and have never had any problems with any that me and others have done on my computers, so wondering if this might help since simply renaming a drive helped. If nothing else, you at least know where it and its various sub folders are without having to search for them.......

GM
__________________
Loud is Beautiful if it's Clean! As always though, the usual disclaimers apply to this post's contents.
  Reply With Quote
Old 12th May 2013, 12:21 PM   #30
Zero D is offline Zero D  United Kingdom
diyAudio Member
 
Join Date: Aug 2009
@ VolvoHeretic

Ah well, it was worth a try ! I know that sometimes it does work.

Yeah the CD should normally be the E drive.
  Reply With Quote

Reply


Hide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
WinISD alpha +/- Xmax Shatronics Software Tools 1 2nd February 2012 04:17 AM
WinISD and Bassbox Pro - different simulations Defo Subwoofers 22 19th February 2010 08:42 AM
WINisd pro into IrfanView AndrewT Everything Else 10 9th April 2007 04:40 PM
Check out this bandpass box screenshot from WinISD Pro. How does it look? treedog Subwoofers 7 23rd January 2005 09:21 PM
shivas and WINISD PRO crippledchicken Subwoofers 7 6th December 2004 06:11 AM


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 02:50 PM.


vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright 1999-2014 diyAudio

Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2