MOSFETs in Definitive Technology Pro Sub 1000 Defaced - diyAudio
Go Back   Home > Forums > Loudspeakers > Subwoofers

Please consider donating to help us continue to serve you.

Ads on/off / Custom Title / More PMs / More album space / Advanced printing & mass image saving
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 19th March 2012, 10:15 PM   #1
diyAudio Member
 
Join Date: Mar 2012
Location: Brooklyn, NY
Angry MOSFETs in Definitive Technology Pro Sub 1000 Defaced

I have never seen this done, hence this post:

I acquired a Definitive Technology ProSub 100 that has stopped working. I opened it up and noticed the POS+ and NEG- strips on the PCB after the caps were burnt open. I corrected that and moved on to the output stage. The FETs were shorted. OK so I just replace those and it'll be good to go.

When I removed the FETs, I noticed they were all defaced . Someone took the time to scratch of the ID numbers on all three components. This unit was never repaired/opened, so it had to have come from the manufacturer like that.

Has anyone ever seen this done at the manufacturing level, or at any level? I will need a schematic to identify these components. If anyone can help that would be awesome.
  Reply With Quote
Old 20th March 2012, 12:01 AM   #2
diyAudio Member
 
TundraLTD's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
have you tried calling/emailing tech support? I've had companies send me parts no charge before by just asking for the part by the board ID #
  Reply With Quote
Old 20th March 2012, 12:13 AM   #3
diyAudio Member
 
Join Date: Mar 2012
Location: Brooklyn, NY
I did send out an email. Will update if anything comes back.
  Reply With Quote
Old 20th March 2012, 03:39 AM   #4
diyAudio Member
 
Join Date: Mar 2012
Location: Brooklyn, NY
Update: I was able to locate the part numbers. Apparently the Electro-Voice SXA180 subwoofer uses the same output module (DS-300), and I found the schematic here. Works out great.
  Reply With Quote
Old 30th November 2012, 03:42 AM   #5
diyAudio Member
 
lawbadman's Avatar
 
Join Date: Mar 2003
Location: St. Catherine, Jamaica
How is the amp performing? Is it what you expected? How is the sound?


Thanks
__________________
<a href="http://www.danasoft.com"><img src="http://www.danasoft.com/sig/lawbadman.jpg" border="0"></a><div style="font-family:arial,sans-serif;font-size:11px;"><p>Sign by Danasoft - <a href="http://www.danasoft.com">For Backgrounds and Layouts</a></p></div>
  Reply With Quote

Reply


Hide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Definitive Technology Schematic rjneufeld Subwoofers 3 12th August 2014 10:27 PM
Definitive Technology PF15TL/1500TL+ 240V AMP - AFAD nbsproducts Power Supplies 0 20th April 2011 03:18 PM
definitive technology ampimp Multi-Way 4 1st November 2010 03:27 AM
Definitive Technology drivers help? razageorge Multi-Way 2 7th October 2009 05:12 PM
yamaha mx 1000 WITH TODAYS TECHNOLOGY kdlsrinu Solid State 9 21st September 2007 01:39 AM


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 03:45 PM.


vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright 1999-2014 diyAudio

Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2