Problem with KEF PSW1000.2 - Repair advice needed - diyAudio
Go Back   Home > Forums > Loudspeakers > Subwoofers

Please consider donating to help us continue to serve you.

Ads on/off / Custom Title / More PMs / More album space / Advanced printing & mass image saving
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 5th October 2011, 05:33 PM   #1
diyAudio Member
 
Join Date: Oct 2011
Default Problem with KEF PSW1000.2 - Repair advice needed

Hi all,

My Kef PSW1000.2 sub woofer is making a loud buzzing sound with no sub output and is obviously unwell.

Can anyone advise if this can be repaired at home and what the problem may be?

Cheers
Daz
  Reply With Quote
Old 5th October 2011, 07:33 PM   #2
diyAudio Member
 
revboden's Avatar
 
Join Date: Feb 2011
step one. take it apart.
step two test the parts.

sorry, i'm sick today and feeling snarky.

take the driver out and disconnect it check that it moves in and out without any scraping sounds then use a multimeter to check the VC's Re. for a 4ohm driver it should be ~3.4ohms for a 8ohm driver ~6ohms. if that works out hook the amp to a known good driver and see if it works. I suspect the amp is shot, in that case you can get a replacement 100w amp for ~100$
  Reply With Quote
Old 5th October 2011, 08:38 PM   #3
diyAudio Member
 
Join Date: Oct 2011
A google search threw up a common C52 replacement. Do you think that'll do the trick?
  Reply With Quote
Old 5th October 2011, 09:08 PM   #4
diyAudio Member
 
revboden's Avatar
 
Join Date: Feb 2011
??? what is C52
  Reply With Quote
Old 6th October 2011, 06:38 PM   #5
diyAudio Member
 
Join Date: Oct 2011
C52 is capacitor C52. I replaced it along with C55 & C56 and all is now well!
  Reply With Quote

Reply


Hide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Cyrus 2 Repair Advice Needed roguerobot Solid State 65 16th May 2013 07:27 PM
TEAC VRDS-10 repair advice needed StirlingSteve Digital Source 6 3rd April 2011 08:10 AM
Advice needed with CDM9 gear repair Ray2 Digital Source 0 28th October 2010 11:43 PM
Adcom preamp repair -- advice needed IshMEL Solid State 2 12th June 2010 01:47 AM
Kef psw1000 Wozzer Subwoofers 1 16th February 2010 03:08 PM


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 08:40 PM.


vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright 1999-2014 diyAudio

Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2