Hornresp - Page 313 - diyAudio
Go Back   Home > Forums > Loudspeakers > Subwoofers

Please consider donating to help us continue to serve you.

Ads on/off / Custom Title / More PMs / More album space / Advanced printing & mass image saving
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 24th January 2013, 07:04 PM   #3121
tb46 is offline tb46  United States
diyAudio Member
 
Join Date: Jan 2006
Location: Texas
Hi David,

Just updated to 3100-130124, and when resetting S1 to 0.01 I get an error in Par and Exp, but not in Con. Please, see attached pictures.

Regards,
Attached Images
File Type: jpg ScreenShot001.jpg (48.0 KB, 120 views)
File Type: jpg ScreenShot002.jpg (43.7 KB, 121 views)
__________________
Oliver
  Reply With Quote
Old 24th January 2013, 09:05 PM   #3122
Kolbrek is offline Kolbrek  Norway
diyAudio Member
 
Kolbrek's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Quote:
Originally Posted by tb46 View Post
Just updated to 3100-130124, and when resetting S1 to 0.01 I get an error in Par and Exp, but not in Con. Please, see attached pictures.
The first message is a warning, telling you that the horn is so large compared to the cutoff wavelength that the plane wave model is no longer valid. It has always appeared for multisegment horns, when Cir for one or more of the segments exceeds one.

-Bjørn
__________________
Dynamics to the people!
  Reply With Quote
Old 24th January 2013, 09:21 PM   #3123
tb46 is offline tb46  United States
diyAudio Member
 
Join Date: Jan 2006
Location: Texas
Hi Bjorn,

I'm aware of that (Post #3122), the second picture shows the error, and I think it didn't occur in this or similar simulations before (I don't know when it changed).

Regards,
__________________
Oliver
  Reply With Quote
Old 25th January 2013, 06:23 AM   #3124
diyAudio Member
 
Join Date: Jun 2007
Quote:
Originally Posted by tb46 View Post
Just updated to 3100-130124, and when resetting S1 to 0.01 I get an error in Par and Exp, but not in Con. Please, see attached pictures.
Hi Oliver,

Brilliant pickup - many thanks!

The error was introduced as a result of making the schematic diagram perfectly symmetrical under all conditions. The problem will be fixed in the next release - likely to be tomorrow.

Kind regards,

David
__________________
www.hornresp.net
  Reply With Quote
Old 25th January 2013, 08:19 AM   #3125
diyAudio Member
 
Join Date: Jun 2007
Quote:
Originally Posted by AndrewT View Post
David and others,
could you talk us through what the "shape" of those plots is telling us?
There are some small ripples on the flanks, what do they mean?
There is an asymetry over the peak, what does that mean?
Why does the black have a more pronounced ripple at ~900Hz
What is the difference in the red and the black?
Why the difference in slopes before and after the peak? Red is slow before and fast above, whereas black is fast below and slow above?
Why is the red at zero at both limits whereas the black is zero at low limit and 1 at the high limit? Is it exactly 1? Why 1, what does that mean?
Hi Andrew,

This should answer most of your questions:

http://audioamateur.com/media/aa/kolbrek2884.pdf

If things are still unclear after reading Bjørn's article, please let me know.

Kind regards,

David
__________________
www.hornresp.net
  Reply With Quote
Old 25th January 2013, 11:28 PM   #3126
diyAudio Member
 
Join Date: Nov 2007
David, I'm getting a LOT of "Run-Time error '11': Division by zero" errors with the Horn Loudspeaker Wizard in latest version of HornResp (3100-130124) ...
__________________
www.diysubwoofers.org
  Reply With Quote
Old 26th January 2013, 06:12 AM   #3127
diyAudio Member
 
Join Date: Jun 2007
Quote:
Originally Posted by Brian Steele View Post
David, I'm getting a LOT of "Run-Time error '11': Division by zero" errors with the Horn Loudspeaker Wizard in latest version of HornResp (3100-130124) ...
Thanks Brian.

Unfortunately it is another unforeseen undesirable outcome of the recent "improvement" (?) made to the schematic diagram. The problem will be fixed in the next release - now probably tomorrow.

Kind regards,

David
__________________
www.hornresp.net
  Reply With Quote
Old 26th January 2013, 09:25 AM   #3128
diyAudio Member
 
Join Date: Jun 2007
Default Hornresp Update 3100-130126

Hi Everyone,

Hopefully the bugs reported by Oliver (Post #3121) and Brian (Post #3126) have now been fixed.

Kind regards,

David
__________________
www.hornresp.net
  Reply With Quote
Old 26th January 2013, 07:21 PM   #3129
tb46 is offline tb46  United States
diyAudio Member
 
Join Date: Jan 2006
Location: Texas
Hi David,

All looks good so far. Thanks.

Regards,
__________________
Oliver
  Reply With Quote
Old 26th January 2013, 07:39 PM   #3130
Mark Kravchenko --- www.kravchenko-audio.com
diyAudio Member
 
mwmkravchenko's Avatar
 
Join Date: Jan 2002
Location: Perth Canada
Yay!
__________________
Mark
  Reply With Quote

Reply


Hide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Hornresp Class FlipC Subwoofers 8 3rd November 2008 06:23 PM
Some questions about hornresp brsanko Full Range 4 18th October 2008 09:36 PM
Hornresp help / JX150 316a Multi-Way 0 11th February 2004 03:56 PM


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 12:02 AM.


vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright ©1999-2014 diyAudio

Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2