PE Bash 500 Amps shut down problems? - diyAudio
Go Back   Home > Forums > Loudspeakers > Subwoofers

Please consider donating to help us continue to serve you.

Ads on/off / Custom Title / More PMs / More album space / Advanced printing & mass image saving
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 2nd August 2007, 08:44 PM   #1
diyAudio Member
 
crippledchicken's Avatar
 
Join Date: Dec 2003
Location: south east mo.
Default PE Bash 500 Amps shut down problems?

anyone else use this amp and have problems with it shutting down often? HT is where i have the problems and, according to the reviews on PE site, i'm not the only one. i guess that's why they come with rumble filter set at 30hz stock? guess they have no power at lowest frequencies. any thoughts? Thanks!
  Reply With Quote
Old 4th August 2007, 08:21 AM   #2
diyAudio Member
 
Join Date: Oct 2005
sorry, i have one but it's still in the box. i'm planning on using
it to power a lab12 in a tapped horn, but as i just sank a good
bit of time into building altec 2-ways, the subwoofer will have
to wait a bit.

i read the sheet that came with the amp. did you change the
filter frequency, and if so, to what?
  Reply With Quote
Old 6th August 2007, 12:29 PM   #3
diyAudio Member
 
crippledchicken's Avatar
 
Join Date: Dec 2003
Location: south east mo.
hi Phillip, i changed r17 to 20k and r18 to 75k. if i remember right, this gave a boost of 1db 25-30hz and filter of 18.7hz instead of the factory value of around 30hz. good luck with your project!
  Reply With Quote

Reply


Hide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
FS: BASH 300W subwoofer plate amps $75ea. NIB awedio Swap Meet 8 28th October 2009 05:28 PM
Boost in BASH plate amps.. JandG Multi-Way 0 9th March 2007 11:54 PM
Bash chip amps thylantyr Chip Amps 16 18th November 2006 05:06 PM
Car US AMPS USA-1000x with problems odiepsock Car Audio 3 21st July 2006 03:58 PM
replaced cd player op amps, various problems now dvdwmth Digital Source 7 27th November 2004 02:42 AM


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 07:22 PM.


vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright 1999-2014 diyAudio

Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2