Loud POP 555mkII moderate volume. - diyAudio
Go Back   Home > Forums > Amplifiers > Solid State

Solid State Talk all about solid state amplification.

Please consider donating to help us continue to serve you.

Ads on/off / Custom Title / More PMs / More album space / Advanced printing & mass image saving
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 26th February 2007, 04:22 PM   #1
diyAudio Member
 
Join Date: Nov 2006
Default Loud POP 555mkII moderate volume.

Once in a while in a transient peak, I get a loud pop output.
It does not sound like clipping, just that loud POP. What should I look for?
Otherwise the amp sounds great. I have tried other speakers, same problem.
It does not light up the clipping LED when it happens.
Anyone got a good guess?
Thanks!
  Reply With Quote
Old 27th February 2007, 03:06 AM   #2
diyAudio Member
 
EchoWars's Avatar
 
Join Date: Dec 2002
Location: Left of the Dial
Default Re: Loud POP 555mkII moderate volume.

Quote:
Originally posted by digital desire
Anyone got a good guess?
How about just a guess (as opposed to a good one)? You may have a transistor with a damaged P-N junction...they can pop and sputter intermittently. Freeze-spray and/or a heat gun may help narrow down the section of the amp where it is occuring.

It is also possible that you have a cold solder joint somewhere, but Adcom amps are not frequently known to suffer from these, with the possible exception of areas where components get hot.

Do check R109 and R159: these 22.1K resistors are being operated right at their power limit...best to replace with 1/2W parts.
  Reply With Quote
Old 28th February 2007, 12:02 AM   #3
diyAudio Member
 
Join Date: Nov 2006
Thanks for the "guess"!
I will try to load it up and squirt the transistors with the spray!
I really wish I had better test equipment...
  Reply With Quote

Reply


Hide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Volume control on DVD player remote. Lose resolution at low volume? Circlotron Digital Source 2 10th June 2011 07:20 PM
moderate Qts and OB? freddi Full Range 15 13th February 2009 04:52 AM
Need clue. R speaker static when low volume, fine loud, headphones fine. . . Help? danielwritesbac Solid State 4 30th December 2007 03:29 PM
Moderators: MODERATE !! matjans Everything Else 13 18th December 2003 02:17 PM
how loud do i need to go badger Multi-Way 6 8th January 2002 07:24 PM


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 07:37 AM.


vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright ©1999-2014 diyAudio

Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2