Destroyer x Amplifier...Dx amp...my amplifier - Page 699 - diyAudio
Go Back   Home > Forums > Amplifiers > Solid State

Solid State Talk all about solid state amplification.

Please consider donating to help us continue to serve you.

Ads on/off / Custom Title / More PMs / More album space / Advanced printing & mass image saving
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 9th December 2011, 10:26 PM   #6981
diyAudio Member
 
Join Date: May 2009
Default Finish DX Amplifier with some humming...

i figure out 2u2f i used 2.2uf/50v electrolytic capacitor but how can i minimized the humming coming out from the speaker going to DX Amplifer...any idea
  Reply With Quote
Old 9th December 2011, 11:30 PM   #6982
norazmi is offline norazmi  Malaysia
diyAudio Member
 
Join Date: Feb 2008
it should not have any huming at output, please can u determine with multimeter voltage in DC at output stage without any input sound (at idle). Looks like u have DC voltage at output...
  Reply With Quote
Old 9th December 2011, 11:34 PM   #6983
norazmi is offline norazmi  Malaysia
diyAudio Member
 
Join Date: Feb 2008
can u post some picture of ur dx-amp?
  Reply With Quote
Old 10th December 2011, 08:18 AM   #6984
diyAudio Member
 
destroyer X's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Location: Recife - Brasil Northeast
Default Use good shielded cable in the input

This can be your problem... this happened before...bad input audio cable.

Also be shure the coaxial audio cable shield is really connected to the ground...if inverted you gonna have hum.

Check supply filtering and increase distance (clearance) in between power supply and audio amplifier pcboard.

Post pictures....high resolution ones...from cell phones are not good to allow us to help you.

regards,

Carlos
__________________
DxS, the best from the best...the cream from the cream, the best wide world ever made audio amplifier.
  Reply With Quote
Old 10th December 2011, 02:33 PM   #6985
diyAudio Member
 
Join Date: May 2009
i check the output side with multimeter and idle mode i measure a 0.24dc volts and even i connected the ground one but there is still a humming...

Click the image to open in full size.
  Reply With Quote
Old 10th December 2011, 02:35 PM   #6986
diyAudio Member
 
Join Date: May 2009
hi to everyone please help me to properly connecting this amp came from tamircihasan amplifier i cannot properly run it... hoping for your help....thanks in advance...

Click the image to open in full size.
  Reply With Quote
Old 11th December 2011, 10:04 AM   #6987
diyAudio Member
 
destroyer X's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Location: Recife - Brasil Northeast
Default Print a copy from your schematic and check each part

tracing red lines, with a pen, into the schematic printed in the sheet of paper...this way you gonna be sure every part was checked, also that all copper track connections are there...you will see shorts (check with ohmeter) and missed tracks, bad solder joints, missing parts and so on.

Could not find?

Then check each part value measuring with your ohmeter...check each transistor and each condenser and capacitor polarity installed into the pcboard....lift at least one side of a resistor to measure it disconnected from the pcboard.

Could not find?

Check transistors, remove ALL them from the pcboard and check each one of them, if NPN or PNP...if numbers are correct and if they are conducting correctly.

Could not find?

Replace suspect transistor by other ones

Could not find?

Go to the church as ask the priest some blessings man.... or try some magic, wizard or gurú to discharge your body from bad energies

ahahahahaha!

regards,

Carlos
Attached Images
File Type: jpg 11 Dez 2011 - 2.jpg (558.1 KB, 313 views)
__________________
DxS, the best from the best...the cream from the cream, the best wide world ever made audio amplifier.

Last edited by destroyer X; 11th December 2011 at 10:07 AM.
  Reply With Quote
Old 11th December 2011, 12:25 PM   #6988
diyAudio Member
 
Join Date: May 2009
hahaha i really laugh to your message destroyer x hahaha... i will do your step by step technics

by the way i only use 15 0 15 with only bridge diode and not using electrolitic caps to filter an AC line....is this one factor of getting humming....
  Reply With Quote
Old 11th December 2011, 01:43 PM   #6989
diyAudio Member
 
Join Date: May 2009
can i ask about this IC VBIAS what is the part number...and what is the purpose of this vbias...

Click the image to open in full size.
  Reply With Quote
Old 11th December 2011, 02:44 PM   #6990
norazmi is offline norazmi  Malaysia
diyAudio Member
 
Join Date: Feb 2008
you can use any NPN transistor, picture u post here is BD139.
  Reply With Quote

Reply


Hide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 09:23 AM.


vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright ©1999-2014 diyAudio

Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2