Kenwood KA-5040R - diyAudio
Go Back   Home > Forums > Amplifiers > Solid State

Solid State Talk all about solid state amplification.

Please consider donating to help us continue to serve you.

Ads on/off / Custom Title / More PMs / More album space / Advanced printing & mass image saving
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 6th February 2007, 04:45 AM   #1
Briek is offline Briek  Belgium
diyAudio Member
 
Join Date: Aug 2006
Default Kenwood KA-5040R

Hallo,

I need to repair my friends amplifier. It's a Kenwood KA-5040R.
Problem is that I don't have the schematic. Anybody who could
help me to get the schematic please?

Thanks on advance,

Briek.
  Reply With Quote
Old 1st March 2007, 04:35 AM   #2
gni is offline gni  United States
diyAudio Member
 
gni's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
what does it do, what doesn't it do.

no sound. . .check power supply; then the output transistors. You
will need the schematics, but that should get your feet wet.
  Reply With Quote
Old 4th March 2007, 08:54 AM   #3
Briek is offline Briek  Belgium
diyAudio Member
 
Join Date: Aug 2006
hello gni,

thank you for your reply. The problem with the amplifier is that my friend started himself to repair it. There was a problem with the DC-protection. Then he searched on the net for possible solutions and found some things. Then he replaced the suggested components and from then on the fuses blow and one outputtransistor is shorted. The problem is that I am not sure that he replaced the components correct. So I think that I will need a schematic to check some things. I hate it when they try to repair it themself and when that does'nt work then thy ask it to you. You know what I mean? For the moment I try to get the schematic, when I have the schematic I think that it is possible to
fix it. If you do have some tips, feel free to mail them.

Thanks for your kindness,

Briek
  Reply With Quote

Reply


Hide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Help with Kenwood KA-94 lumstar Solid State 0 7th January 2009 12:31 AM
Kenwood KA-5040R: Bias current hiwiho Solid State 2 19th September 2008 11:14 AM
Kenwood M1D rha61 Solid State 0 25th May 2008 08:40 PM
kenwood C2 + M2A apolon34 Solid State 8 22nd February 2007 03:18 PM
Kenwood thunder Chip Amps 3 20th February 2007 11:58 AM


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 02:44 PM.


vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright 1999-2014 diyAudio

Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2