Lots of noise when inputs are connected - diyAudio
Go Back   Home > Forums > Amplifiers > Solid State

Solid State Talk all about solid state amplification.

Please consider donating to help us continue to serve you.

Ads on/off / Custom Title / More PMs / More album space / Advanced printing & mass image saving
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 1st February 2007, 08:29 PM   #1
Thoru is offline Thoru  Netherlands
diyAudio Member
 
Join Date: Jan 2004
Location: Zaltbommel
Default Lots of noise when inputs are connected

Hi,

Some time ago I build a Slone figure 11.4 amp. Finally I managed to get rid of at least some part of the noise/hum I got. This will likely need some improvements in the future, but I'm allready very happy. My problem now is that I only get hardly audible noise when I short the input to signal ground. When I connect my function generator, I get some hum, when I connect my mixing console I get lots of white noise and when I connect a CD-player, I get not only a lot of white noise, but also very loud plops! These plops repeat half a second or so, but seem to be random in timing.
Where is that noise coming from and how can I fix it?

Thanks for any help,

Remco Poelstra
  Reply With Quote
Old 2nd February 2007, 02:35 AM   #2
lineup is offline lineup  Sweden
diyAudio Member
 
lineup's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: the north
hi

We have several Slone Fig 11.4 topics going

The most frequented, and where they should know about this amp
is
Randy Slone's "Fig 11.4" (Self's "Blameless"?): PCB layout
but we have also this:
Slone 11.4 questions...

I am sure you did a SEARCH before posting.
But is not always easy to find.

Good Luck!
lineup
__________________
lineup
  Reply With Quote

Reply


Hide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Noise Figures for MC Preamp (Inputs Shorted) thermionic Solid State 21 15th September 2013 07:11 AM
Infinity HTS20 subwoofer humming noise with RCA inputs connected pleasehelp Subwoofers 6 22nd February 2008 11:56 PM
Noise, lots of it Deltat Solid State 8 21st April 2005 08:16 AM
Buzz Noise on outputs with inputs attached akunec Chip Amps 3 7th March 2005 12:31 AM
Noise on speakers - RCA not connected to amp feelinhipp Car Audio 13 8th June 2004 04:32 PM


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 06:34 AM.


vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright 1999-2014 diyAudio

Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2