Nakamichi Receiver 1 PA - diyAudio
Go Back   Home > Forums > Amplifiers > Solid State

Solid State Talk all about solid state amplification.

Please consider donating to help us continue to serve you.

Ads on/off / Custom Title / More PMs / More album space / Advanced printing & mass image saving
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 5th January 2007, 03:33 AM   #1
diyAudio Member
 
Join Date: Jan 2007
Default Nakamichi Receiver 1 PA

Recently my Nakamichi Receiver 1 was idling along happily when the smoke came out of R322R, a resistor on Q310R, one of the SA1492's in the PA section. Now the power supply comes up (relays click in the power supply, green LED comes on) but nothing on the display and nothing else works.

I replaced the blown resistor but it did not fix the problem. Perhaps the transistor has failed. But I find it odd that a right-channel PA transistor would bring the whole system down? I've checked that it's not something simple like fuses.

I can't take it much beyond this because I don't have a schematic.

Does anyone have experience with the Nak Receiver 1? Does this fault ring a bell?

I'd also appreciate any links to where I might find a service manual or schematic.

Thanks to all,
jss
  Reply With Quote
Old 6th February 2007, 11:55 PM   #2
diyAudio Member
 
Join Date: Aug 2006
try replacing all trannys on that side including the drivers(+/-) then trace back on the board where the burned resistor connects to this too is likley to be a transistor and will now be faulty and possibly the next component down the line. Also just an idea but if the green power led isnt flashing this means that the circuit is not in protect mode which means you can get voltage readings off the left side which would be extremely helpful.

if above doesnt work i do have an amplifier 1 service manual i can e-mail you if you wish, but be aware that original parts are very hard to come by, and if you go down the equivelent part route i would personly recommend replacing on the left channel any that you do on the right.
  Reply With Quote
Old 6th February 2007, 11:58 PM   #3
diyAudio Member
 
Join Date: Aug 2006
sorry tired and didnt pay enough attention to you post.
the circuit is in protect. the reciver/amplifier 1 only has one protection circuit for both channels this is why noting will work
  Reply With Quote

Reply


Hide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Help needed for Nakamichi TA-3A stasis receiver routhun Pass Labs 16 14th February 2012 09:55 PM
Need suitable transformer for Nakamichi TA4A receiver gto127 Parts 0 23rd January 2009 02:19 AM
nakamichi amp 1 again! reddish75 Digital Source 5 27th December 2007 10:44 PM
Nakamichi receiver RE-10, microprocessor problem? box63 Solid State 0 8th September 2006 03:22 PM
Hey i need help with receiver........EXPERTS HELP(two channel receiver) Andre Baptiste Parts 1 1st May 2004 10:20 AM


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 05:54 PM.


vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright 1999-2014 diyAudio

Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2