Right channel seems to have died on Kriesler stereo - need help - diyAudio
Go Back   Home > Forums > Amplifiers > Solid State

Solid State Talk all about solid state amplification.

Please consider donating to help us continue to serve you.

Ads on/off / Custom Title / More PMs / More album space / Advanced printing & mass image saving
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 9th December 2006, 12:29 PM   #1
diyAudio Member
 
Join Date: Dec 2006
Send a message via AIM to scientificexp Send a message via MSN to scientificexp Send a message via Yahoo to scientificexp
Default Right channel seems to have died on Kriesler stereo - need help

I have an old Kriesler Q4 Disc-O-Tape from 1976. I've had it since 1992, and its always been excellent, and has always given me beautiful sound. However, in 2003 i stopped using it after the right channel somehow died. Like, it turns on and everything, and the left channel works fine, but the sound that does come from the right channel is REALLY quiet. I've tried swapping the speakers around, to check for a dodgy speaker, and it has the same issue even when i'm using headphones. I opened it up just tonight to have a look for any fuses or anything like that, but there doesn't seem to be any in there. Does anyone have any idea as to how to go about fixing this? Its probably nowhere near as good as the monster systems you guys have, but its a really nice sounding system, and i'd really like to get it going properly again.

Thanks in advance
  Reply With Quote
Old 10th December 2006, 07:38 AM   #2
diyAudio Member
 
Jan Dupont's Avatar
 
Join Date: Apr 2003
Location: Copenhagen, Denmark
Send a message via MSN to Jan Dupont
Seems like a bad soldering or that your output is dead
__________________
Free Schematic and Service Manual downloads www.audio-circuit.dk, Company: www.dupont-audio.com, Joint venture: www.DupontMantra.com
  Reply With Quote

Reply


Hide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Left channel BAD in stereo! HELP please! It's my first tube set CivicProtection Tubes / Valves 32 26th July 2009 06:53 AM
cambridge a5 channel died help! george_surf Solid State 3 1st August 2007 09:37 AM
how to mix stereo into center channel bob_v5 Solid State 0 14th February 2006 08:07 PM
question for those using subs with 2 channel stereo Jim85IROC Subwoofers 15 26th March 2004 02:38 PM
Right channel of my AR D52 died? roddyama Solid State 1 20th February 2002 11:50 PM


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 10:07 PM.


vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright 1999-2014 diyAudio

Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2