Krell KSA300S set up - diyAudio
Go Back   Home > Forums > Amplifiers > Solid State

Solid State Talk all about solid state amplification.

Please consider donating to help us continue to serve you.

Ads on/off / Custom Title / More PMs / More album space / Advanced printing & mass image saving
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 11th September 2006, 03:17 PM   #1
diyAudio Member
 
Join Date: Nov 2004
Location: CADIZ
Send a message via MSN to corbelli
Default Krell KSA300S set up

Recently I have bought a Krell KSA300S with a new (changed in service) board control

I need to Know the function of control panel swiches on Krell KSA300S. I have a remote with no function. I suspect this new board need any procedure for the correct use of remote.

Do you have any procedure for syncronice the remote with the control panel?

ŋAny Schematics or explanation ?

Switches in panel and remote pictures atacched. Excuse my painfull english.

The first picture isnīt mine. My new control board is the same but in red colour. (I donīt have opened the amp for the picture)

Thanks in advance. Daniel.

Click the image to open in full size.

Click the image to open in full size.
  Reply With Quote
Old 11th September 2006, 04:04 PM   #2
diyAudio Member
 
Join Date: Nov 2004
Location: CADIZ
Send a message via MSN to corbelli
Unhappy any troubles with remote

I have tested the remote with a infrared remote tester and itīs emiting correct signal.

Iīm sure that it have any procedure for syncronize the remote and control board, but I donīt Know

I put my control board picture. The red micro-switch in the upper right of thepicture is for power up option (manual or mains) and the other micro-switchs have an incription:"unit select" , I supposse for master-slave amps control.

Please any idea for sincronize the remote with control board??

HELP!!

Click the image to open in full size.
  Reply With Quote
Old 11th September 2006, 08:16 PM   #3
diyAudio Member
 
Join Date: Nov 2004
Location: CADIZ
Send a message via MSN to corbelli
Default Any idea?

I send a mail to Krell service with my problem and they send me this one:

Dear Daniel,
The red faceplate board indicates that the unit is dedicated for 240v operation only.
I would recommend that you remove the AC power for approximately 3 minutes, and reinstall to reset the remote operation.

If this fails to correct the issue. You will need to be in contact with the authorized Krell service center that originally performed the repair. And we will deal directly with them to resolve the issue.

Best regards, Steven Leckrone
Krell Service Department
sleckrone@krellonline.com
203-799-9954 ext. 343
Fax: 203-795-2287
www.krellonline.com/index.php .


I have reinstallled to reset remote operation but nothing, same problem.

This baby have a 200lbs weight and I donīt like to send newly to technical service in Valencia (Spain-Europe).(1200 Kilometers travel) to pay a bill in shipping cost for a simply procedure to marry board and remote.

Have you any similar problem? Have you any idea?
Something have the service manual of this Krell or similar KSA-S Series?
  Reply With Quote
Old 11th September 2006, 08:24 PM   #4
Netlist is offline Netlist  Belgium
diyAudio Moderator Emeritus
 
Netlist's Avatar
 
Join Date: Jan 2003
Default Re: any troubles with remote

Quote:
Originally posted by corbelli
I have tested the remote with a infrared remote tester and itīs emiting correct signal.
I might ask for the obvious but are the batteries still in good shape?
If they are, as the Krell mail indicates, this will be a software issue that you probably can't fix yourself.
Either live with it or send the unit in.

Nice amp.

/Hugo
  Reply With Quote
Old 11th September 2006, 08:25 PM   #5
AndrewT is offline AndrewT  Scotland
diyAudio Member
 
Join Date: Jul 2004
Location: Scottish Borders
Hi,
is the amplifier powering up anywhere?

Have you read the threads on Krell's grey import defeat circuit?

Could the chip (if you have one ) be detecting the wrong combination of mains voltage and frequency and shutting down because the amp has crossed a border from the importer?
__________________
regards Andrew T.
  Reply With Quote
Old 11th September 2006, 09:23 PM   #6
diyAudio Member
 
Join Date: Nov 2004
Location: CADIZ
Send a message via MSN to corbelli
The amp power up normaly with power switch on amp faceplate.

The remote no function and yes have new batterys.

The amp is for 220 operation. The new board control is for 240 operation. The amp works perfectly except the remote.
  Reply With Quote
Old 11th September 2006, 09:23 PM   #7
diyAudio Member
 
Join Date: Nov 2004
Location: CADIZ
Send a message via MSN to corbelli
The chip in board control is a Motorola MC68HC705P9 with KSA v3.1 software programation.

The amp is from Spain original Importer "Sarte Audio Elite"

Quote:
Have you read the threads on Krell's grey import defeat circuit?
I donīt understand very well this. Can you explain me?

Thanks for help me.
  Reply With Quote
Old 12th September 2006, 07:59 AM   #8
AndrewT is offline AndrewT  Scotland
diyAudio Member
 
Join Date: Jul 2004
Location: Scottish Borders
Hi,
if the amp is powering up and works manually then grey import is not the problem. Just the remote problem as you described.

Krell have a chip inside their newer models that compares the mains voltage and the mains frequency to a database to ensure the country of official importation matches the current mains supply. If it has moved to a location that does not match, it refuses to start up and the unit has to be returned to an official Krell dealer to be rechipped and the charge includes the lost profit from the grey import. The markup in the European distribution network is enormous.
__________________
regards Andrew T.
  Reply With Quote
Old 12th September 2006, 08:37 AM   #9
diyAudio Member
 
Join Date: Nov 2004
Location: CADIZ
Send a message via MSN to corbelli
OK..

The remote should have any proccedure to link with control board.

Surely press the power button in both during one time, or press in faceplate power and display button in adittion to one button in remote or....


Have somebody any experience on this or similar Krell remotes?

Have somebody any KSA, MDA or FPB service manual for remote operation item?

Reegards.Daniel
  Reply With Quote
Old 17th September 2006, 01:15 PM   #10
diyAudio Member
 
Join Date: Nov 2004
Location: CADIZ
Send a message via MSN to corbelli
anyone?????..
  Reply With Quote

Reply


Hide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
krell ksa300s manual service wilfredo Parts 6 27th September 2007 12:18 PM
KRELL KSA300S Amplifier wilfredo Solid State 8 18th September 2007 06:05 AM


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 08:31 PM.


vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright Đ1999-2014 diyAudio

Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2