fronts but no sorround on my hardon ampifer - diyAudio
Go Back   Home > Forums > Amplifiers > Solid State

Solid State Talk all about solid state amplification.

Please consider donating to help us continue to serve you.

Ads on/off / Custom Title / More PMs / More album space / Advanced printing & mass image saving
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 11th August 2006, 01:40 PM   #1
diyAudio Member
 
Join Date: Mar 2005
Location: uk
Default fronts but no sorround on my hardon ampifer

hi,

i have a hardon karmon avr 507, 7 channel amplifier.

i recently fixed it by replacing the power transistors, it was working perefect for about 2 months, then i recently noticed when i swiched it on, there was on a tiny amount of smoke ( bearly see it)

then i noticed the amp would not power up, on inspection i found out the surround back right channel the d2560 power transitor had shorted so i replaced the d2560 and also the b1647 transistor for that channel.

rhe amp now powers up fine but, i noticed i have sound on front left and right channels, but on the center channel as well as all surround channels there no sound.

well there is sound sort of let me descibe,

if you say go onto the radio a none broadcast station, if i turn the volume up full there you can hear the hiss from the surrounds the hiss gets louder when you turn volume up, so it kinda makes me think theres amplifaction just no source getting through?
heres a sound clip i recorded of the recever up full on one of the surround channels.
Click here to watch amp-volume-up

i also noticed if i put the amp on surround test i hear a sort of buzz sound, which goes through a 1 sec cycle then repeats, as it goes through each sorround test channel which ?
heres a soundclip i recorded of the buzz when it goes through each surround channel, when the recever is on surround test and speaker connected to one of the surround channels outputs,
Click here to watch buzz-between-surround-channel-test

anyone please lend a hand and advize.





  Reply With Quote
Old 11th August 2006, 02:40 PM   #2
mikeks is offline mikeks  United Kingdom
Account Disabled
 
Join Date: Jun 2004
Location: Animal farm
Default Re: fronts but no sorround on my hardon ampifer

Quote:
Originally posted by mrlennon
..........hardon karmon........
O, the Humanity!
  Reply With Quote
Old 11th August 2006, 04:22 PM   #3
diyAudio Member
 
Join Date: Mar 2005
Location: uk
all fixed i managed to track down the problem
  Reply With Quote
Old 11th August 2006, 09:38 PM   #4
jaycee is offline jaycee  United Kingdom
diyAudio Member
 
Join Date: Apr 2004
Location: Norwich, UK
Yes, i read this thread solely to see if it was an unfortunate mis-spelling of "Harman Kardon" or not
  Reply With Quote
Old 12th August 2006, 12:33 AM   #5
anatech is offline anatech  Canada
diyAudio Moderator
 
anatech's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: Georgetown, On
Hi mrlennon,
Tell us what you found out please.

All joking aside, don't post a picture.

-Chris
  Reply With Quote
Old 12th August 2006, 12:52 AM   #6
poobah is offline poobah  United States
diyAudio Member
 
poobah's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Darn! I'm late...

I won't... I promise, I won't...
  Reply With Quote
Old 12th August 2006, 01:02 AM   #7
anatech is offline anatech  Canada
diyAudio Moderator
 
anatech's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: Georgetown, On
Hi poobah,
Considering how late I started today, how'd I beat you to this???
  Reply With Quote
Old 12th August 2006, 01:18 AM   #8
poobah is offline poobah  United States
diyAudio Member
 
poobah's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
I actually had to go somewhere today...

But I'm NOT going to say ANYTHING about hardon amplifiers.

  Reply With Quote
Old 13th August 2006, 06:41 AM   #9
diyAudio Member
 
bikehorn's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: toronto
alcohol tends to be a bit of a hardon amplifier at a good party.

er...
  Reply With Quote
Old 13th August 2006, 06:55 AM   #10
rpapps is offline rpapps  Antarctica
diyAudio Member
 
Join Date: Jul 2004
Location: nowhere of interest
Evidently not at the sort of parties Shakespear went to.

"it provokes the desire, but it takes away the performance" (Macbeth II, 3).

Cheers
Rob
  Reply With Quote

Reply


Hide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Dolby sorround 8.1 (LM4780) David(ITA) Chip Amps 3 3rd March 2008 07:40 PM
Matching center to Fronts to.... squidbait Multi-Way 6 12th April 2004 07:45 AM
My latest idea for fronts! WhiteBoyChriss Multi-Way 2 17th November 2002 08:55 PM


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 08:07 AM.


vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright 1999-2014 diyAudio

Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2