Amp with 40vdc on lts output - Page 2 - diyAudio
Go Back   Home > Forums > Amplifiers > Solid State

Solid State Talk all about solid state amplification.

Please consider donating to help us continue to serve you.

Ads on/off / Custom Title / More PMs / More album space / Advanced printing & mass image saving
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 27th June 2006, 10:08 PM   #11
jaycee is offline jaycee  United Kingdom
diyAudio Member
 
Join Date: Apr 2004
Location: Norwich, UK
uPC1225H is indeed the frontend for an amp, encompassing the LTP, VAS and driver stages. To be honest that's going to make it pretty much impossible to repair without swapping out the chip, and these things will be well obsolete.

The best you can do here is check that the output stage hasn't failed open, as already suggested. If the output transistors are OK, I would say gut the chassis and use the transformer, psu caps and possibly the output transistors (if they are OK and decent) and build the P3A amplifier.

uPC1237H is a fairly well known amplifier protection circuit IC. It was quite commonly used, but it wouldn't cause the fault you're describing.
  Reply With Quote
Old 27th June 2006, 11:18 PM   #12
anatech is offline anatech  Canada
diyAudio Moderator
 
anatech's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: Georgetown, On
Hi Mike,
Both channels at +40VDC. Did you check that the input is referenced to ground?

-Chris
  Reply With Quote
Old 27th June 2006, 11:35 PM   #13
mikee55 is offline mikee55  United Kingdom
diyAudio Member
 
mikee55's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: West Howe
Default input referenced to ground

Hi,not sure if input is referenced to ground.I think I should abort and strip it and look at the P3A amp to see if I could build that.

A big thankyou to everyone who replied.This amp's issue is going way over my head.As is my PC who doesn't want to turn my kids DVDs into Divx files to be stored on my network so they can stream it on their PC's.Anyway,thankyou kindly.Ill be back soon.

Bye for now. Mike Love and Peace to you
__________________
If it don't work, I'll fix it in the mix! Or visit http://lsdp.proboards.com/index.cgi
  Reply With Quote
Old 27th June 2006, 11:46 PM   #14
anatech is offline anatech  Canada
diyAudio Moderator
 
anatech's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: Georgetown, On
Hi Mike,
Don't bail yet! It sounds like there may be a simple fault.

Stick with it and solve the issue, otherwise you won't learn anything.

-Chris
  Reply With Quote

Reply


Hide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
FS - (4) 36,000uf/40VDC caps Guiness Swap Meet 1 19th February 2008 04:56 AM
2 x Sprague 20,000 MF 40Vdc Caps jeffshort2000 Swap Meet 1 30th November 2007 03:22 AM
BHC 33000F/ 40Vdc WALTER BURKHARD Swap Meet 0 31st January 2004 10:48 PM
I2S digital output in Marantz CD4000 and four TDA1541A with balance analog output iklari14 Digital Source 30 18th July 2003 01:57 PM
36kuf @ 40VDC PSU Capacitors for Sale, NOS roddyama Swap Meet 7 27th May 2003 05:42 AM


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 06:47 PM.


vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright 1999-2014 diyAudio

Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2