arcam alpha 7 - diyAudio
Go Back   Home > Forums > Amplifiers > Solid State

Solid State Talk all about solid state amplification.

Please consider donating to help us continue to serve you.

Ads on/off / Custom Title / More PMs / More album space / Advanced printing & mass image saving
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 18th June 2006, 05:53 PM   #1
big jim is offline big jim  England
diyAudio Member
 
Join Date: Feb 2006
Location: london
Default arcam alpha 7

KEEPS BLOWING THE O/P TRANSISTORS IRF540


CAN ANLYONE HELP
  Reply With Quote
Old 18th June 2006, 09:42 PM   #2
diyAudio Member
 
Join Date: Mar 2004
Location: UK
Hi,

Which, all four of them ?

If they're blown and they have a metal tab check that it's properly isolated (tab is drain I think). Then, remove them and check for shorts where they were on the pcb between the pins and between the pins and the supply rails. Amp is quasi-complementary, one FET will be between +rail and output and the other output and -rail.

Fuse not blown ? Should be 1.25Amps, check what is fitted.

Oh, and please stop SHOUTING.

Cheers,

Jon
  Reply With Quote
Old 19th June 2006, 08:17 AM   #3
big jim is offline big jim  England
diyAudio Member
 
Join Date: Feb 2006
Location: london
Hi jon

thanks for the reply

its just one chan thats dead and the fuse is blown

i dont have a map of the amp so my hope is someone is

a arcam expert out there or[ fet o/p stages]

thanks jimmy
  Reply With Quote
Old 19th June 2006, 11:40 AM   #4
diyAudio Moderator
 
pinkmouse's Avatar
 
Join Date: Apr 2002
Location: Chatham, England
Quote:
Originally posted by big jim
...i dont have a map of the amp...
Email Arcam support, they are very helpful.
__________________
Rick: Oh Cliff / Sometimes it must be difficult not to feel as if / You really are a cliff / when fascists keep trying to push you over it! / Are they the lemmings / Or are you, Cliff? / Or are you Cliff?
  Reply With Quote

Reply


Hide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
arcam alpha 7 amp stand Solid State 10 4th August 2007 07:27 PM
Arcam alpha 9 pumpkin Solid State 0 5th October 2005 06:31 PM
Arcam Alpha 7SE trwh Swap Meet 0 14th July 2004 10:27 AM
Arcam Alpha 8 ManUtd Digital Source 4 5th April 2004 02:23 PM
Arcam Alpha 5 + j baldam Digital Source 1 9th July 2003 10:20 PM


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 03:08 PM.


vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright 1999-2014 diyAudio

Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2