yamaha mx-1000 - diyAudio
Go Back   Home > Forums > Amplifiers > Solid State

Solid State Talk all about solid state amplification.

Please consider donating to help us continue to serve you.

Ads on/off / Custom Title / More PMs / More album space / Advanced printing & mass image saving
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 16th June 2006, 02:15 PM   #1
diyAudio Member
 
Join Date: Jun 2006
Question yamaha mx-1000

I recently purchased my mx-1000 second hand from the first owner. The sound is fabulous, power all over the place. I bought it cheap since the LCD power level meters seems to be broken, and since the rest of the amp is extremely well preserved (no dust, rust, or any sign of deterioration) The red backlights still work but the LCD is not functioning. Is this an easy problem to fix? Are there replacement parts? Could it be the chip controlling the LCD? For anybody who is interested I do have the manual of this amp in digital format.
  Reply With Quote
Old 16th June 2006, 04:24 PM   #2
anatech is offline anatech  Canada
diyAudio Moderator
 
anatech's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: Georgetown, On
Hi moeskoeri,
I'm guessing the displays are not cracked then. It's either a power supply problem or some Yamaha muting thing I'd guess, off the cuff.

-Chris
  Reply With Quote
Old 17th June 2006, 09:51 AM   #3
diyAudio Member
 
Join Date: Jun 2006
That could very well be the problem, now I'll just have to find out what is causing the power problem. Will it have any use consulting yamaha about this problem? Thanks for the advise
  Reply With Quote
Old 17th June 2006, 06:03 PM   #4
anatech is offline anatech  Canada
diyAudio Moderator
 
anatech's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: Georgetown, On
Hi moeskoeri,
You have the service manual don't you?

Just measure for voltage where you expect it. If you have a 'scope, you can check for clock and data.

-Chris
  Reply With Quote
Old 18th June 2006, 11:31 AM   #5
diyAudio Member
 
Join Date: Jun 2006
That should do the trick. Thanks
  Reply With Quote
Old 25th March 2013, 08:22 PM   #6
diyAudio Member
 
Join Date: Oct 2012
Default Yamaha MX-1000

Quote:
Originally Posted by moeskoeri View Post
I recently purchased my mx-1000 second hand from the first owner. The sound is fabulous, power all over the place. I bought it cheap since the LCD power level meters seems to be broken, and since the rest of the amp is extremely well preserved (no dust, rust, or any sign of deterioration) The red backlights still work but the LCD is not functioning. Is this an easy problem to fix? Are there replacement parts? Could it be the chip controlling the LCD? For anybody who is interested I do have the manual of this amp in digital format.
The MX-1000 display is Very Delicate!!!!! Never drop the amp, even a few inches. BTDT & I paid to repair the display.

Yes, the Amp will still work Wonderfully, with a Dead Display. Yes, it's an easy prob. to fix. If you can afford an MX-1000, you can afford to replair the display.

I'm running 5x MX-1000's. I've had 2 of the displays repaired.

MLStrand56
  Reply With Quote
Old 29th July 2013, 04:54 AM   #7
sonavor is offline sonavor  United States
diyAudio Member
 
Join Date: Oct 2010
Location: Texas
Quote:
Originally Posted by MLStrand56 View Post
The MX-1000 display is Very Delicate!!!!! Never drop the amp, even a few inches. BTDT & I paid to repair the display.

Yes, the Amp will still work Wonderfully, with a Dead Display. Yes, it's an easy prob. to fix. If you can afford an MX-1000, you can afford to replair the display.

I'm running 5x MX-1000's. I've had 2 of the displays repaired.

MLStrand56
I have one MX-1000 with displays out. Was your repair to the display board? My symptoms are the left and right meters don't display anything and neither does the digital display. The center part of the meter backlighting works.
  Reply With Quote

Reply


Hide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
yamaha mx 1000 neilstar Solid State 3 25th June 2009 10:53 AM
Yamaha dsp a 1000 amp update homertooties Solid State 0 28th March 2008 05:32 PM
Yamaha PM 1000 power +44v??? PJdiy Power Supplies 1 25th February 2008 05:15 PM
Yamaha MX-1000 Power Amp Lubulwa Solid State 0 23rd December 2007 03:15 PM


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 02:32 AM.


vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright 1999-2014 diyAudio

Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2