Behringer A500 as a DIY project - Page 16 - diyAudio
Go Back   Home > Forums > Amplifiers > Solid State

Solid State Talk all about solid state amplification.

Please consider donating to help us continue to serve you.

Ads on/off / Custom Title / More PMs / More album space / Advanced printing & mass image saving
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 6th November 2011, 02:29 PM   #151
diyAudio Member
 
Join Date: Mar 2008
Default re-box?

Quote:
Originally Posted by audiogeekess View Post
Yes R1 = 0k and R2 = 20k.(edit)
Thanks for that A.G.... I'm considering re-boxing this ep2500 and converting it to passive cooling with larger heatsinks. Will start a separate thread tho since this was for A500.

Last edited by mootzeroni; 6th November 2011 at 02:32 PM.
  Reply With Quote
Old 3rd February 2012, 11:10 PM   #152
diyAudio Member
 
Join Date: Oct 2004
Location: Vienna
Hi,

I wanted to add, that for bridge mode the volume pot for channel 2 - according to the manufacturer - must be set to gain off.

In that case - if I understood it correctly - R1 = 20k, R2 = 0K was the desired setting.

If that is correct, I would recommend to replace the current mode switch with a multi way switch, that will additionally switch the resistor on channel 2. Would be most elegant.

Or disable the mode switch. Otherwise, if the modded amp will be sold, the new owner might wonder why bridge mode does not work.

Please correct me if I am wrong,

regards Tom
  Reply With Quote
Old 3rd March 2012, 05:42 PM   #153
diyAudio Member
 
Join Date: Mar 2012
Default Rewiring from 120v to 220v

I have a Berhinger A500 which is set to 120v input (US model). Can somebody explain to me how to rewire it to be used in 220v input countries? Thanks.
  Reply With Quote
Old 23rd July 2012, 04:46 PM   #154
diyAudio Member
 
Join Date: Jul 2012
Quote:
Originally Posted by JojoD818 View Post
I'm very much interested in the schematics of the A500. Can anyone please email it to me at jojod818@yahoo.com

Thanks!
My A500 can not take input signal from XLR and 1/4" TRS stereo connectors, but it works with RCA connector. I need schematic of A500 to fix them. my email
zaboo2k2@yahoo.com. Thanks
  Reply With Quote
Old 8th October 2012, 08:33 PM   #155
diyAudio Member
 
Join Date: Sep 2009
Location: Lima, Peru
Quote:
Originally Posted by sinborn View Post
TYVM sir, your schematic post will help me greatly. I have an A500 on my bench now, with Ch. 2 dropping into protection. I tested a bit over 100 mv DC on that output, kinda thinking that's why it only happens intermittently.

Can someone tell me what VR1/VR3 and VR4/VR6 do in the output stage? VR2 and VR5 appear to be the bias pots, and I think they have to do with DC output balance, but 2 for each side is a bit strange to me.

The install has 2 identical amps. The other sounds fine, but the meter bridge is dead in Ch. 2. I really liked these amps when I put them in, but both having issues after 4 years of light-medium duty use (funeral home PA) makes me sad.
Any answer for this?
  Reply With Quote
Old 9th October 2012, 01:07 AM   #156
djk is offline djk
diyAudio Member
 
djk's Avatar
 
Join Date: Feb 2001
Location: USA
Two words = current limiter.
(one for positive, the other for negative)
__________________
Candidates for the Darwin Award should not read this author.
  Reply With Quote
Old 9th October 2012, 06:47 PM   #157
diyAudio Member
 
Join Date: Sep 2009
Location: Lima, Peru
Quote:
Originally Posted by djk View Post
Two words = current limiter.
(one for positive, the other for negative)
I still don't get it. Please, would you explain fully?
  Reply With Quote
Old 9th October 2012, 08:09 PM   #158
djk is offline djk
diyAudio Member
 
djk's Avatar
 
Join Date: Feb 2001
Location: USA
The pots overload the IC driving the output stage, the IC has current limiting built in. Each pot controls half of the waveform.
__________________
Candidates for the Darwin Award should not read this author.
  Reply With Quote
Old 10th October 2012, 05:10 PM   #159
diyAudio Member
 
Join Date: Sep 2009
Location: Lima, Peru
Surprise surprise... take a close look to this schematic and compare with the A500 schematic...

http://www.qsc.com/support/library/s...ies/usa370.pdf
  Reply With Quote
Old 10th October 2012, 08:09 PM   #160
djk is offline djk
diyAudio Member
 
djk's Avatar
 
Join Date: Feb 2001
Location: USA
Old news.
__________________
Candidates for the Darwin Award should not read this author.
  Reply With Quote

Reply


Hide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Behringer A500 power amp problem, please help? emperor Solid State 36 20th January 2013 01:30 PM
Upgrading Behringer BCD2000 project, need help/advice Bonthouse Parts 4 15th July 2011 10:20 PM
Phonic Max250 or Behringer A500 for speakers 93db?? Brit01 Solid State 13 29th July 2008 07:54 PM
Which soundcard for KX Project and measuring speakers with a Behringer ECM8000? mazeroth Multi-Way 1 28th March 2006 08:22 AM


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 01:58 AM.


vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright 1999-2014 diyAudio

Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2