Library does not show up in Eagle . - diyAudio
Go Back   Home > Forums > Amplifiers > Solid State

Solid State Talk all about solid state amplification.

Please consider donating to help us continue to serve you.

Ads on/off / Custom Title / More PMs / More album space / Advanced printing & mass image saving
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 22nd March 2006, 10:30 AM   #1
diyAudio Member
 
ashok's Avatar
 
Join Date: Jun 2002
Location: 3RS
Default Library does not show up in Eagle .

I was trying to get familiar with Eagle and made some new packages in a new .lib file.
I can see the file in the library when I use "open library" and can open the model file and see it.
However when I go to "New Board" and then do "add" and the library file list opens up , I cannot see the .lib file I made .
What happened to it.
I go back to "Open Library" and I can see the file and also open it.
What could be wrong here ? Anyone ?
Thanks.
__________________
AM
  Reply With Quote
Old 22nd March 2006, 11:05 AM   #2
diyAudio Member
 
Carondimonio's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: Bern
Hi ashok,

welcome to Eagle' s libraries idiosyncracies!

Go to Eagle Control Panel
Expand the "Libraries" tree
Right-click on the library name
Select "Use"

Voilą... you will be able to add components from that library when you create a schematic!

Cheers,

Bruno
  Reply With Quote
Old 22nd March 2006, 08:44 PM   #3
jaycee is offline jaycee  United Kingdom
diyAudio Member
 
Join Date: Apr 2004
Location: Norwich, UK
It should have the extension .lbr and be in the "lbr" folder inside the EAGLE program folder.
  Reply With Quote
Old 23rd March 2006, 01:44 AM   #4
diyAudio Member
 
ashok's Avatar
 
Join Date: Jun 2002
Location: 3RS
Hi Bruno,

Thanks , your suggestion worked . Strange , I didn't seem to find anyone mention this on the web ( tutorial etc. ).
Another thing I want to mention. A couple of other files I made were available right away though I don't remember doing anything different . Maybe selecting "edit" or "package" made a difference while making a new package.
I struggled with the software for a couple of days but now it seems to be quite good. Except for board size limitations it looks attractive. Making a package is very accurate and very fast.

Now I must try AutotraxEDA whichI bought long ago !

Thanks for your comment Jaycee. That extension and location came automatically when I made the 'part'.

Cheers.
__________________
AM
  Reply With Quote
Old 23rd March 2006, 06:06 PM   #5
saurus is offline saurus  United States
diyAudio Member
 
Join Date: Aug 2002
Location: West of Boston
I don't have Eagle installed on this computer, so I can't give you specifics, but there is a text file attached to the project that lists the libraries that are available for use with that project. By default, all libraries are in the file, and you can delete the ones you don't use so you don't have to scroll past them all the time. You must add the name of your library to the file in order to have access to it. I can't remember if there is a way in the UI to do it, or if you have to find the text file and edit it. Good luck!
  Reply With Quote
Old 24th March 2006, 01:21 AM   #6
diyAudio Member
 
ashok's Avatar
 
Join Date: Jun 2002
Location: 3RS
Hi Guys,
I was too hasty in saying everything is OK.
I made a new package using "new">"library">"package"
However I could not find how to enter ">NAME" and ">VALUE" on to the package. First of all only the ">NAME" selection is visible and after its small window opens up I enter some text in it and say "OK" and it closes and nothing happens !

Do I need to go to "new symbol" first to be able to include the ">NAME" and ">VALUE" tags ?

Does this mean that making a "package" alone is not correct ?
I don't use the schematic section of the software.

Thanks.
Ashok.
__________________
AM
  Reply With Quote
Old 24th March 2006, 02:09 AM   #7
diyAudio Member
 
Greg Erskine's Avatar
 
Join Date: Jan 2002
Location: Sydney/Australia
Try this tutorial

http://www.interq.or.jp/japan/se-inoue/e_eagle20.htm

and these newsgroups

http://news.cadsoft.de/forum.htm
__________________
Greg Erskine
  Reply With Quote

Reply


Hide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Eagle Library for OPT? torrence Tubes / Valves 0 16th May 2009 09:36 AM
SG3525 Eagle Library rwaudio Power Supplies 1 11th March 2008 06:52 PM
Eagle Library Search dsavitsk Digital Source 3 11th January 2006 04:38 PM
Crystal Eagle Library? mbcouple Digital Source 2 9th March 2005 09:47 AM
TDA1541A & eagle library ZERS Digital Source 11 14th January 2004 08:46 PM


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 02:05 PM.


vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright ©1999-2014 diyAudio

Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2