Patriot V100 - diyAudio
Go Back   Home > Forums > Amplifiers > Solid State

Solid State Talk all about solid state amplification.

Please consider donating to help us continue to serve you.

Ads on/off / Custom Title / More PMs / More album space / Advanced printing & mass image saving
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 20th March 2006, 12:49 PM   #1
ManUtd is offline ManUtd  Norway
diyAudio Member
 
ManUtd's Avatar
 
Join Date: Sep 2003
Location: Hof,Norway with Nice Mountains!
Default Patriot V100

This amplifier was built by a Danish called Lars Clausen.
Same man has started(I think) LC Audio in Denmark.

I got hold of one of his amplifiers but it has a small failure before i will start using it in my HiFi-system.
It comes a small "Whistle" in right speaker but dissapears if i turn volume up shortly.
I do need Service Manual to investigate futher, or if anyone has experienced same failure.

Regards,
ManUtd.
  Reply With Quote
Old 20th March 2006, 10:41 PM   #2
Nisbeth is offline Nisbeth  Denmark
diyAudio Member
 
Nisbeth's Avatar
 
Join Date: Jan 2001
Location: Denmark
Lars is a regular visitor to this forum I believe, though these days he mostly hangs out in the class D section . Perhaps he will help you


/U.
  Reply With Quote
Old 21st March 2006, 09:05 PM   #3
diyAudio Member
 
Join Date: Feb 2006
Location: Viborg / Denmark
Hello ManUtd!!

- Hopefully you are the Dude i've been mailing with today, your real name is Bjørn, right???

Good luck with it, it is a VERY good amp, the only reason the production was halted was due to problems with the Aluminium precision from the machine shop!!!

- What did it cost you???

Lars / Viborg - Tech Support for LC Audio
  Reply With Quote
Old 22nd March 2006, 08:12 AM   #4
ManUtd is offline ManUtd  Norway
diyAudio Member
 
ManUtd's Avatar
 
Join Date: Sep 2003
Location: Hof,Norway with Nice Mountains!
Default Patriot

Quote:
Originally posted by nillerviborg
Hello ManUtd!!

- Hopefully you are the Dude i've been mailing with today, your real name is Bjørn, right???

Good luck with it, it is a VERY good amp, the only reason the production was halted was due to problems with the Aluminium precision from the machine shop!!!

- What did it cost you???

Lars / Viborg - Tech Support for LC Audio

You`re guessing is correct Lars and name too.
I got it for 5000Nok(As described with wistle),what do You think?
You probably think i am crazy? (I am,he-he)
Hopefully it is only Offset/Bias adjustment.
The model is a MKII with Sanken transistors inside.
Do You know the production Years for this model?

Reg,
Bjørn





  Reply With Quote
Old 30th March 2006, 08:48 PM   #5
diyAudio Member
 
Join Date: Feb 2006
Location: Viborg / Denmark
Default Re: Patriot

Quote:
Originally posted by ManUtd



You`re guessing is correct Lars and name too.
I got it for 5000Nok(As described with wistle),what do You think?
You probably think i am crazy? (I am,he-he)
Hopefully it is only Offset/Bias adjustment.
The model is a MKII with Sanken transistors inside.
Do You know the production Years for this model?

Reg,
Bjørn


GOD DAMMIT!!!

- In denmark thet goes sometimes for prices higher than the org. price of 20.000Dkr... - i have seen them sold for up against 28.000Dkr!!!

Very F... Cheap!!!

Production should be around 1998 or so, i'll check tomorrow to see if i have anything on them...

Lars / Viborg - Tech Support for LC Audio
  Reply With Quote
Old 30th March 2006, 09:11 PM   #6
ManUtd is offline ManUtd  Norway
diyAudio Member
 
ManUtd's Avatar
 
Join Date: Sep 2003
Location: Hof,Norway with Nice Mountains!
Default Re: Re: Patriot

Quote:
Originally posted by nillerviborg


GOD DAMMIT!!!

- In denmark thet goes sometimes for prices higher than the org. price of 20.000Dkr... - i have seen them sold for up against 28.000Dkr!!!

Very F... Cheap!!!

Production should be around 1998 or so, i'll check tomorrow to see if i have anything on them...

Lars / Viborg - Tech Support for LC Audio
WoW Thats good news!
I will wait for Your reply.Lars.
I have short with time these days,but i think i will take it out of box this weekend.1 channel is working perfect the other one is
distorted in higher frequenz.I had a look inside last week and i sow a brown/Burned resistor.
I am very curious about sound on thisone.

regards,
Bjorn
  Reply With Quote
Old 2nd April 2006, 11:38 AM   #7
diyAudio Member
 
Join Date: Feb 2006
Location: Viborg / Denmark
- Hey ManUtd... - You could mail a picture or two for me at the company mail used previously!! - Maybe i can do some guessing!!
There is very sedom other faults than bad Potmeters in theese amps, as dscribed before!!

I have one myself, though in another cabinet... Play's very well, though!!!

Sincerely, Lars / Viborg - Tech Support for LC Audio
  Reply With Quote

Reply


Hide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 11:21 AM.


vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright ©1999-2014 diyAudio

Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2