Amps pilot light doesnt turn in, speaker doesnt work - diyAudio
Go Back   Home > Forums > Amplifiers > Solid State

Solid State Talk all about solid state amplification.

Please consider donating to help us continue to serve you.

Ads on/off / Custom Title / More PMs / More album space / Advanced printing & mass image saving
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 16th March 2006, 08:29 PM   #1
diyAudio Member
 
Join Date: Jul 2004
Send a message via AIM to silentblackhat
Default Amps pilot light doesnt turn in, speaker doesnt work

I have a crate 25watt bass guitar amp. I am wondering what is wrong with it or if i can get some direction on what could be wrong so i can try to fix it. Nothing seems to turn on when i press the power button at all. Could it be a fuse? something else? any direction given would be helpful.
  Reply With Quote
Old 17th March 2006, 02:38 PM   #2
anatech is offline anatech  Canada
diyAudio Moderator
 
anatech's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: Georgetown, On
Hi silentblackhat,

Unplug the amplifier and carry to your bench.

Test #1 - take your ohmmeter across the AC plug and turn the power switch on. Do you have continuity?

Test #2 (if no) - Measure right across the power transformer primary.

-Chris
  Reply With Quote
Old 17th March 2006, 03:08 PM   #3
diyAudio Member
 
BobEllis's Avatar
 
Join Date: Sep 2003
Location: Upstate NY
Gee, that sounds familiar. My son trash picked a Fender Roc-Pro 1000 with the same symptoms. The transformer primary was open. I had a surplus transformer from www.allelectronics.com that was suitable. Total repair cost $11, time 15 minutes and I didn't need to buy the kid an amp
  Reply With Quote

Reply


Hide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
looking for a sub amp - doesnt have to be a plate.... needmorstuff Swap Meet 1 12th August 2009 09:24 PM
Why doesnt Rockford amps have a fuse???? HeavyD'sCustom Car Audio 4 14th May 2009 03:05 AM
orion 8002 doesnt work farriswheel Car Audio 5 5th February 2009 04:04 PM


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 05:05 PM.


vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright 1999-2014 diyAudio

Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2