ESP P3A amp, very noisy - Page 4 - diyAudio
Go Back   Home > Forums > Amplifiers > Solid State

Solid State Talk all about solid state amplification.

Please consider donating to help us continue to serve you.

Ads on/off / Custom Title / More PMs / More album space / Advanced printing & mass image saving
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 14th November 2002, 03:23 PM   #31
diyAudio Member
 
Join Date: Jun 2002
Location: Sweden
swede: Hm, i have tried the channels separatly, can't remember the resulits though, i could test it again.

If the hum came from the bridge, wouldn't it spread to both channels then? I mean, one channel is very clean and the other one is totally ****ed up :-)

chris ma: Im sorry, but i dont know what you mean :-)
-ve, is that ground? In that case i have tried everything you suggested.
What do you mean by "jump grounds"?
  Reply With Quote
Old 15th November 2002, 09:50 AM   #32
Mambo is offline Mambo  Italy
diyAudio Member
 
Join Date: Feb 2002
Location: Italy
I got the same problem with my amp about a year ago; i solved it connecting al the grounds to a start point obatined with a plated block, like those used in car system to collect all the grounds from the amps, and then connecting it with a 4/5 inch cable to the caps. Avoid to connect directly any ground return (either supply or signal or speaker) between to the caps or to their terminals because their charge and discharge cycles can cause a great amount of noise.
  Reply With Quote
Old 15th November 2002, 11:47 AM   #33
diyAudio Member
 
chris ma's Avatar
 
Join Date: Sep 2001
Location: Pickering, Canada
DaViruz,

Sorry about my expression, jump grounds, like jump start a car with cables, connect dirty grounds together, connect signal grounds together, and jump/connect the two gathering points by a single wire.

Last time I solved my gound problem was to leave the amp as is, used a hook up wire experiment the results by shorting/ connecting different ground points, notice which connection would increase or decrease the ground noise. I used a old disposable 8 ohm speaker as load and listen to the noise.
  Reply With Quote
Old 16th November 2002, 07:07 PM   #34
diyAudio Member
 
Join Date: Jun 2002
Location: Sweden
I just tried running the channels separate, the ledt one was silent and the right one still made that annoying sound. I was pretty sure botch channels were silent before, but that was appearantly wrong. :-)
Oh, and here is the board i designed for this amp, it isn't exactly the same though, this is an enhanced version i made after i made the acrual boards for the amp. The only difference is that i moved around the components.
http://daviruz.homelinux.org/pics/amp/poweramp.png
  Reply With Quote

Reply


Hide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Noisy ADC 5th element Digital Line Level 6 30th August 2009 11:29 PM
Noisy NAD 705 squirrel69 Solid State 6 7th April 2006 02:37 AM
noisy noisy noisy noisy noisy tube dsavitsk Tubes / Valves 50 20th February 2006 05:07 PM
help on P1.7 (Noisy) pamaz Pass Labs 9 26th August 2004 03:21 PM
How can i use a noisy PSU ? Garbz Solid State 5 3rd January 2004 01:15 AM


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 06:24 PM.


vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright 1999-2014 diyAudio

Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2