hum problem with my Sony STR-DB830 - diyAudio
Go Back   Home > Forums > Amplifiers > Solid State

Solid State Talk all about solid state amplification.

Please consider donating to help us continue to serve you.

Ads on/off / Custom Title / More PMs / More album space / Advanced printing & mass image saving
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 14th February 2006, 02:02 PM   #1
diyAudio Member
 
Join Date: Jan 2006
Location: Shetland
Default hum problem with my Sony STR-DB830

Hi,

I have a "hum" problem with my Sony STR-DB830 AV amp.

I get a very annoying hum from all speakers and it doesn't vary when I adjust the volume. I have tried disconnecting every thing except the main speakers, switching off all electrical appliances in the house (including battery operated ones) and grounding the chassis but it makes no difference. I've even tried it in a different house but it's still the same.

I would take it to my local repair shop but they are not interested and there is nowhere else near enough to help.

I'm very much a novice but would greatly appreciate any advice on where to look (in layman's terms).

Everything else seems to work fine and it's not a loud hum, just enough to be really annoying.

Cheers Kenny
  Reply With Quote
Old 18th November 2006, 02:26 PM   #2
gni is offline gni  United States
diyAudio Member
 
gni's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Default Humm

Things that make you go Humm! Look into those pesky old electrolytic
caps. Letting that nasty AC into the system from the transformer.

Clean the boards with air can real good also. Close circuit paths
can mean a hair will short a path. . .

Let me know how it works.

Chris
  Reply With Quote

Reply


Hide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Sony DTC-790 dat problem dukasound Digital Source 2 3rd October 2008 06:33 PM
CD changer Sony CDX-601 problem LevyB Car Audio 2 25th September 2005 10:47 AM
Sony V-Fet Amp TA-N7B problem Bernhard Solid State 62 2nd March 2005 01:28 PM
sony amp problem supes Solid State 3 1st February 2003 09:09 PM


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 03:54 PM.


vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright 1999-2014 diyAudio

Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2