crescendo amp - diyAudio
Go Back   Home > Forums > Amplifiers > Solid State

Solid State Talk all about solid state amplification.

Please consider donating to help us continue to serve you.

Ads on/off / Custom Title / More PMs / More album space / Advanced printing & mass image saving
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 6th February 2006, 01:35 PM   #1
neeraj is offline neeraj  India
diyAudio Member
 
Join Date: Dec 2005
Location: New delhi
Talking crescendo amp

Hi, guys,
i have build a Crescendo millenium amp publishrd in Electors mag.But it dosent work. while teasting supply & out putis shorted & the pair of 2sj 201 /2sk1530.
now the set is dead. I have purchased 2 new pairs Can any budy
guide that from where to start re cheacking the cercuit.
neeraj
__________________
Neeraj
  Reply With Quote
Old 6th February 2006, 02:09 PM   #2
lineup is offline lineup  Sweden
diyAudio Member
 
lineup's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: the north
Crescendo ME can be a little tricky.
Hard to say what you should change.

There has been a number of topics about Crescendo ME before.
So there are several members here that have also built this amplifier.

goto search http://www.diyaudio.com/forums/search.php
and search for

Threads with 'Crescendo' in title only.
__________________
lineup
  Reply With Quote
Old 6th February 2006, 02:42 PM   #3
Electrons are yellow and more is better!
diyAudio Member
 
peranders's Avatar
 
Join Date: Apr 2002
Location: Göteborg, Sweden
Blog Entries: 4
Were the output transistors insulated properly? Did you have the bias turned down?

Are you aware of that you can test the amp _without_ the mosfet's soldered? Is driver OK? Just the mosfet's went
__________________
/Per-Anders (my first name) or P-A as my friends call me
Super Regulator SSR03 Group buy
  Reply With Quote
Old 14th February 2006, 07:29 AM   #4
neeraj is offline neeraj  India
diyAudio Member
 
Join Date: Dec 2005
Location: New delhi
Dear all ,
thanks for your reply.i will be back on 17.2.05
__________________
Neeraj
  Reply With Quote
Old 6th April 2006, 06:47 PM   #5
neeraj is offline neeraj  India
diyAudio Member
 
Join Date: Dec 2005
Location: New delhi
Hi PA ,
Sorry for delay.no i am not aware of testing amp without power transister. Any link or idea?
__________________
Neeraj
  Reply With Quote
Old 6th April 2006, 06:47 PM   #6
neeraj is offline neeraj  India
diyAudio Member
 
Join Date: Dec 2005
Location: New delhi
Quote:
Originally posted by peranders
Were the output transistors insulated properly? Did you have the bias turned down?

Are you aware of that you can test the amp _without_ the mosfet's soldered? Is driver OK? Just the mosfet's went

Hi PA
Transisters are properly insulated, Bias was turned down, But while checking out put voltage onput & out put get Shorted
__________________
Neeraj
  Reply With Quote
Old 6th April 2006, 06:54 PM   #7
Electrons are yellow and more is better!
diyAudio Member
 
peranders's Avatar
 
Join Date: Apr 2002
Location: Göteborg, Sweden
Blog Entries: 4
Quote:
Originally posted by neeraj
Hi PA ,
Sorry for delay.no i am not aware of testing amp without power transister. Any link or idea?
Move the feedback resistor 22k or 33k (if I remember correctly) to the gates instead from the output. It doesn't matter which gate you take. By this you'll take the feedback from the VAS stage (BF470/471 or whatever you have there).

Of course you have fuses on both rails and you have also chosen low values when you test, like 315 mA or so.

You don't have fuses
__________________
/Per-Anders (my first name) or P-A as my friends call me
Super Regulator SSR03 Group buy
  Reply With Quote
Old 6th April 2006, 07:10 PM   #8
diyAudio Member
 
jacco vermeulen's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: At the sea front, Rotterdam or Curaçao
Send a message via Yahoo to jacco vermeulen
Quote:
Originally posted by peranders
You don't have fuses
P-A,

thanks for the laugh, i needed that.
__________________
The buck stops Here
  Reply With Quote
Old 22nd April 2012, 10:21 AM   #9
masood is offline masood  India
diyAudio Member
 
Join Date: Dec 2010
Location: fatehpur
dear neeraj,
i am also reluctant to know/construct cres, ampli.do you make that ampli.what was the fault plz give me also falt by which i can built this thank u.
  Reply With Quote
Old 22nd April 2012, 10:31 AM   #10
Banned
 
Join Date: Jan 2005
This amplifier topology was notorious for oscillating and beeing hard to get working. It's a overall not so very good design, as far as i know, noone have managed to make it work on the first try.
  Reply With Quote

Reply


Hide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Seas Crescendo Jonasz Swap Meet 5 12th October 2006 07:21 PM
Seas Crescendo Jonasz Multi-Way 2 1st January 2006 07:05 PM
Help for the Crescendo ME!! FeFe Solid State 11 14th June 2005 01:56 PM
Another crescendo ME question kro5998 Solid State 8 5th May 2005 09:44 PM


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 02:47 PM.


vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright ©1999-2014 diyAudio

Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2