diyAudio

diyAudio (http://www.diyaudio.com/forums/)
-   Solid State (http://www.diyaudio.com/forums/solid-state/)
-   -   Carver problem (http://www.diyaudio.com/forums/solid-state/71616-carver-problem.html)

bill curtin 12th January 2006 09:26 PM

Carver problem
 
I have a CARVER TFM 15 that takes approx. 30 min. after turning it on to produce any music. I also have a CARVER Holographic T-6 that is no longer holographic. When the holographic button is depressed it picks up a radio station in the background. Does anyone have a fix for these problems? Appreciate any info! Thanks.

anatech 12th January 2006 09:35 PM

Hi Bill,
Does your amp go "click" about 5 sec after you turn it on?
Did you mean a CT-6?

I used to be factory warranty for Carver in Canada. I may be able to help you through this.

-Chris

bill curtin 12th January 2006 11:47 PM

Thanks for your quick response Chris. Yes I did mean CT-6. And yes i do hear an audible click after 5 sec.

anatech 12th January 2006 11:48 PM

Check the relay contacts.

-Chris

bill curtin 12th January 2006 11:57 PM

I will try that Sat. Thanks.

anatech 13th January 2006 01:14 AM

Cool, let me know what you find.

To check, take the cover off and locate the relay. Turn the amp on and after it clicks, give it a tap with a non-conductive, small object (not a plastic hammer or a bat !!;) ). The volume should be a medium to low level.

Do this only if you are experienced working on sound equipment. Have someone present to render aid if you shock yourself.

-Chris

Antonix 9th April 2006 01:48 PM

Question to bill curtin
 
I have a Carver TFM 15, I have upgraded it with very satisfaction.

Do you have the schematics of your carver TFM 15 ?


All times are GMT. The time now is 03:11 AM.


vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright 1999-2014 diyAudio


Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2