Cambridge A75 Ampli - diyAudio
Go Back   Home > Forums > Amplifiers > Solid State

Solid State Talk all about solid state amplification.

Please consider donating to help us continue to serve you.

Ads on/off / Custom Title / More PMs / More album space / Advanced printing & mass image saving
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 10th November 2005, 01:49 AM   #1
Ivko is offline Ivko  Canada
diyAudio Member
 
Join Date: Nov 2005
Question Cambridge A75 Ampli

Power Ampli Cambridge A75, ser. A1277, made by A&R Cambridge (ARCAM) in the UK probably 20 - 25 years ago. --- During the initial application of AC power this unit produces a strong power-on THUMP in both speakers. With the speakers disconnected approx. 45 VDC momentarily appear at the unloaded output terminals.
1) Is this the normal behaviour of this amplifier?
2) All power output transistors in this ampli are type 2SD896 (NTE/ECG 36), obviously recent replacements. What is the type number of the original power transistors used in the A75 amplifier?
3) Can anyone provide a schematic(circuit) diagram ?

Regards,

ivan33@sympatico.ca
  Reply With Quote
Old 10th November 2005, 04:47 PM   #2
Ivko is offline Ivko  Canada
diyAudio Member
 
Join Date: Nov 2005
Default Cambridge Ampli A75

CORRECTION:

The A75 Power Amplifier was made by Cambridge Audio, not by Arcam. Still thumping.

Ivko

ivan33@sympatico.ca
  Reply With Quote
Old 10th November 2005, 05:29 PM   #3
anatech is offline anatech  Canada
diyAudio Moderator
 
anatech's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: Georgetown, On
Hi Ivko,
As I recall, that amp does thump on turn on. I can't remember how loud. I don't have a schematic so I can't give you any more information.

-Chris
  Reply With Quote
Old 10th November 2005, 06:00 PM   #4
jaycee is online now jaycee  United Kingdom
diyAudio Member
 
Join Date: Apr 2004
Location: Norwich, UK
If memory serves those older Cambridge amps dont use fancy output devices... I know the A30 (i think) just uses 2955/3055. The new Azur range uses the Sanken SAP ouputs
  Reply With Quote

Reply


Hide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
use a PA ampli for sub cld1354 Multi-Way 29 29th June 2009 10:39 AM
Ampli EPAM 75 Dori Solid State 1 9th February 2005 07:07 PM
ampli chevi jld272 Class D 0 26th November 2004 07:34 PM
My Ampli Pollix Solid State 9 9th February 2004 10:50 AM
Ampli 300W norvbul Solid State 3 6th February 2003 04:42 AM


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 08:23 PM.


vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright 1999-2014 diyAudio

Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2