Yamaha Amp - diyAudio
Go Back   Home > Forums > Amplifiers > Solid State

Solid State Talk all about solid state amplification.

Please consider donating to help us continue to serve you.

Ads on/off / Custom Title / More PMs / More album space / Advanced printing & mass image saving
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 26th September 2005, 08:43 AM   #1
diyAudio Member
 
Join Date: Aug 2005
Location: Simon's Town, Cape Town.
Default Yamaha Amp

Hello all,
I recently bought a Yamaha A-760 stereo amplifier in a second hand shop, it was cheap and thought I'd gine it a go to get it fully working.
After a bit of fiddling I got it working, all that's wrong now is that the panel lighis do not work.
Does anyone know fo a schematic for this amp or know anything about it.
Your help would be appreciated.
Cheers
CB
  Reply With Quote
Old 26th September 2005, 01:42 PM   #2
dudu is offline dudu  Israel
diyAudio Member
 
Join Date: Jul 2005
Location: Tal-el (galil)
Default Yamaha A-760

Hi
Go to: www.eserviceinfo.com
After - login , search - Yamaha
Dudu
  Reply With Quote
Old 26th September 2005, 06:28 PM   #3
jaycee is offline jaycee  United Kingdom
diyAudio Member
 
Join Date: Apr 2004
Location: Norwich, UK
It's possible the lights are wired in series, so if one bulb has blown then none of them will light. Do a simple continuity check over each bulb.
  Reply With Quote
Old 26th September 2005, 07:43 PM   #4
diyAudio Member
 
Join Date: Jun 2005
Location: Canada
That's very likely the case. My CA410 is wired in series.
  Reply With Quote
Old 26th September 2005, 07:44 PM   #5
anatech is offline anatech  Canada
diyAudio Moderator
 
anatech's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: Georgetown, On
Hi Dynsdale,
The lamps may be burned out - that's normal for this age. Did you check if there is voltage across them? Sometimes Yamaha will use the lamp to perform another function. Like the muting circuit in some of their receivers.

-Chris
  Reply With Quote
Old 29th September 2005, 08:32 PM   #6
diyAudio Member
 
Join Date: Aug 2005
Location: Simon's Town, Cape Town.
Thanks to all, sorry about the late reply, been out the house.
I will give your suggestions a try.
Many thanks,
CB
  Reply With Quote

Reply


Hide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Yamaha AX-930 jleaman Analogue Source 6 21st November 2010 12:43 PM
Yamaha cdx 900 stex Digital Source 4 23rd January 2010 12:44 PM
Yamaha RX-777 quasi Solid State 4 15th November 2007 01:58 PM
Yamaha A-550 angel Solid State 4 18th January 2006 02:22 AM
Yamaha CDX-490 newbie123 Digital Source 1 3rd December 2005 04:31 PM


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 09:50 AM.


vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright 1999-2014 diyAudio

Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2