Power Amplifier is Quiet / Broken? - diyAudio
Go Back   Home > Forums > Amplifiers > Solid State

Solid State Talk all about solid state amplification.

Please consider donating to help us continue to serve you.

Ads on/off / Custom Title / More PMs / More album space / Advanced printing & mass image saving
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 8th September 2005, 07:01 PM   #1
diyAudio Member
 
Join Date: Feb 2005
Location: Way up north, USA
Send a message via Yahoo to northsiderap
Default Power Amplifier is Quiet / Broken?

I 'inherited' a new looking Peavey 1500 power amp.

The output is very very low but audible on both channels.

Nothing seems to get too hot for comfort, and all of the channel LEDs light up. The power supply seems OK, and there is a breaker, not a fuse which seems OK too.

This thing looks literally brand new.

Where do I start? I'm a small preamp person, not a power amp person.

Any help/suggestions would be greatly appreciated.

Thanks!
__________________
--> Jim <--
==>NorthSideRap.com<==
  Reply With Quote
Old 8th September 2005, 07:37 PM   #2
Netlist is offline Netlist  Belgium
diyAudio Moderator Emeritus
 
Netlist's Avatar
 
Join Date: Jan 2003
I don't know the PV1500 but did you look at the back, perhaps you used a wrong input or a switch might need some flipping.

/Hugo
  Reply With Quote
Old 8th September 2005, 08:03 PM   #3
diyAudio Member
 
Join Date: Feb 2005
Location: Way up north, USA
Send a message via Yahoo to northsiderap
Talking I'm an idiut (sp!)

Sometimes an engineer overlooks the obvious.

There were these newer style connectors that combine the XLR and line inputs on the back. I was using one of the crossover outs as an in...

I've been staring at this thing on my bench for literally a year now, after testing it once.

Would have helped to download a manual I guess - - - yeesh.

It works fine.

On the brighter side...

I am curious about proper power amp diagnostics now...
__________________
--> Jim <--
==>NorthSideRap.com<==
  Reply With Quote
Old 8th September 2005, 08:08 PM   #4
Netlist is offline Netlist  Belgium
diyAudio Moderator Emeritus
 
Netlist's Avatar
 
Join Date: Jan 2003
Any specs, sound impression, build quality? Is it one of the newer peavey's? I guess SMPS instead of conventional PSU.

/Hugo
  Reply With Quote

Reply


Hide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
What to do with old broken amplifier PhaseShift Solid State 24 1st August 2011 03:53 PM
WTB: NAD S300 Integrated Amplifier - Broken For Parts - Another EBay Horror Story dtm1962 Solid State 5 6th April 2008 09:08 PM
WTB: NAD S300 Integrated Amplifier - Broken & or For Parts dtm1962 Swap Meet 0 6th April 2008 09:03 PM
How quiet is dead quiet? pchw Tubes / Valves 36 22nd November 2007 04:36 AM
5v DC Quiet power supply bjackson Power Supplies 4 6th September 2005 03:25 PM


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 12:45 PM.


vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright 1999-2014 diyAudio

Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2