Go Back   Home > Forums > >
Home Forums Rules Articles diyAudio Store Blogs Gallery Wiki Register Donations FAQ Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read

Solid State Talk all about solid state amplification.

need some trouble shooting help
need some trouble shooting help
Please consider donating to help us continue to serve you.

Ads on/off / Custom Title / More PMs / More album space / Advanced printing & mass image saving
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 7th October 2002, 04:22 AM   #41
NickC is offline NickC
diyAudio Member
 
Join Date: Dec 2001
Location: Earth
check the devices for counterfeit, mine where and this was one of the cause of the blowing of fuses
  Reply With Quote
Old 7th October 2002, 05:53 AM   #42
sangram is offline sangram  India
diyAudio Member
 
Join Date: Sep 2002
Location: India
Quote:
Originally posted by Jean
<snip>I am thinking maybe tip2955/tip3055 keeps failing on turn on every time? My rail voltage is 36 volts, I remember reading with over 35Volts tip2955/tip3055 is not recommended.
Hello, I thought the output transistors were something different? Well, that is definitely a possibility. Remember your rail voltage is actually 72 volts, not 36. AFAIK TIP 3055/2955 have a Vcc max of 70 volts. Bad news, could be the cause.

I suggest before putting in the output transistors check the biasing voltages again. I would still look for Q9 and Q4 to be defective under loaded conditions.

Edit: Also check your input BC546 transistors, all three of 'em. If R6 has no current through it (therefore, 0 volts drop), maybe one of the input transistors isn't conducting properly. A little bit of DC in the input can cause one of these to implode...
  Reply With Quote

Reply


need some trouble shooting helpHide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Need help in trouble-shooting my AES Sixpacs amp andy2 Tubes / Valves 2 12th January 2007 10:52 AM
Op amp trouble shooting Bose(o) Chip Amps 13 1st April 2005 08:37 PM
trouble shooting my DD receiver kslim Solid State 0 1st December 2004 01:21 AM
Help trouble shooting Christof Tubes / Valves 11 1st September 2004 03:27 AM
Trouble shooting help NerdMike Solid State 2 29th September 2002 01:34 AM


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 04:32 AM.


Search Engine Optimisation provided by DragonByte SEO (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2018 DragonByte Technologies Ltd.
Resources saved on this page: MySQL 16.67%
vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2018 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright ©1999-2018 diyAudio
Wiki