Randall Amp problems - diyAudio
Go Back   Home > Forums > Amplifiers > Solid State

Solid State Talk all about solid state amplification.

Please consider donating to help us continue to serve you.

Ads on/off / Custom Title / More PMs / More album space / Advanced printing & mass image saving
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 28th August 2005, 06:32 PM   #1
andymac is offline andymac  United States
diyAudio Member
 
Join Date: Aug 2005
Default Randall Amp problems

I just bought this used Randall RG100SC combo amp: 2 12" celestions, 100 W solid state, two gain stages (gain 2 w/ contour), over 5yrs old - and during our first rehearsal with it, it decided to poop out after an hour or so of jammin. It seemed that only the second gain stage was experiencing this nasty sound when driven. Gain 1 and Clean were still nice.

Then after a night's rest, I tried the amp again and it sounded better - which is odd. Even more odd is the fact that i noticed a capactior rolling around inside the amp head. Once I re-soldered it to the PCB, in the Gain 2 section where the problem existed, I though everything would be fine. Well it was.... sort of. No more completely pooping out - but I now notice a very present crackle and thud-type sound when playing the low e and dropped d string. This time though, I notice the crackle on the first Gain stage as well. The clean channel is still fine.

So...... how should i go about troubleshooting this? Could I use the line out or effects send to throw the signal to another amp, or possibly the external speaker jacks? Maybe I should double check the solder joints? Where the hell does this problem start? AHHH!

BTW, this amp is used and was recently shipped to me from one state over. It was packaged well, but might have gotten tossed a bit.

Any advice appreciated,

Andy
  Reply With Quote

Reply


Hide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Randall RGT 100 Amp Problem GF33 Tubes / Valves 5 4th May 2010 02:47 AM
Randall RG50TC schematics Zelman Instruments and Amps 0 25th August 2008 08:23 PM
Randall RG100 Pictures? mensur Instruments and Amps 0 6th March 2008 11:22 AM
Randall amplifiers wkaz123 Instruments and Amps 6 30th August 2005 02:56 PM
Problem with Randall Amp wiseco16 Solid State 1 30th March 2004 04:31 PM


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 11:10 PM.


vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright 1999-2014 diyAudio

Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2