Go Back   Home > Forums > Amplifiers > Solid State

Solid State Talk all about solid state amplification.

Please consider donating to help us continue to serve you.

Ads on/off / Custom Title / More PMs / More album space / Advanced printing & mass image saving
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 25th July 2005, 02:09 PM   #1
diyAudio Member
 
Join Date: Jun 2005
Location: KL
Default Help! Audiolab 8000A

I've an Audiolab 8000A integrated amplifier, but recently the amplifer spoiled. I sent to a lot of shop to repair, but none can repair it, does anyone out there got the 8000A schematic diagram? Thanks
  Reply With Quote
Old 25th July 2005, 05:37 PM   #2
Allexx is offline Allexx  Ukraine
diyAudio Member
 
Join Date: Jul 2004
Location: Ottawa
Here it is. Let me know what the problem is.
Attached Images
File Type: png audiolab8000a.png (20.2 KB, 1170 views)
  Reply With Quote
Old 27th July 2005, 02:10 PM   #3
diyAudio Member
 
Join Date: Jun 2005
Location: KL
Thanks a lot, the problem is one side transistors burned. And until now also can't fix it, hope the schematic diagram will help me. I've refered to your schematic and found out it didn't match my Audiolab 8000A. My amp is the vey old model, it used 4 transistor per channel and yours schematic only using 2 output transistors per channel.
  Reply With Quote
Old 27th July 2005, 03:00 PM   #4
Leolabs is offline Leolabs  Malaysia
diyAudio Member
 
Leolabs's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: Bukit Mertajam
Send a message via MSN to Leolabs
U can try to send to me Ha ha,just kiding I suggest that u should measure the supply voltage first.
  Reply With Quote
Old 27th July 2005, 04:11 PM   #5
diyAudio Member
 
Join Date: Jun 2005
Location: KL
Just now I've checked every thing and found one transistor spoiled, I've changed it and it works. But when I connected it to my 'scope' , One channel signal can't go loud enough, when i turn the volume up, it will be protected. Don't know wheter I used wrong transistor or not.
  Reply With Quote
Old 2nd August 2005, 07:35 AM   #6
dudu is offline dudu  Israel
diyAudio Member
 
Join Date: Jul 2005
Location: Tal-el (galil)
Default fix an amplifeir

Hi
To fix any amp' - the power circuit - Don't conect to 220/110VAC . use double power supply with two Ampers VU and conect it to the big capasitors ( +,0,- )
Afer u finish to change the all damage semiconductors and parts.
turn on to +,- 15VDC and see if the current go up ( 1-2A )

If it is - U don't finish to find the all damage parts of the circuit !( maybe some resistor/s is/are open - u can't see it in u'r eyes - u have to check it by FLUKE or any multimeter) .So turn on to + ,- 45VDC.

If it isn't - check 0/0.1VDC on the mid lages of the white double resistors ( 0.22 ohm X 2 ) . If it is , conect the AUDILAB 8000A to the 220/110VAC - IT WILL BE WORKINK !

Dudu
  Reply With Quote
Old 23rd November 2006, 10:28 AM   #7
diyAudio Member
 
Join Date: Nov 2006
Default shorted audiolab

Hi matthewong, i have a broken audiolab 8000a the amp shorted due to the speaker wires touching, i got my amp when it first came out, it as got din sockets instead of phono's, i have got a schematic but it does not match mine, i see that you have got a early audiolab, did you manage to get a schmatic for it if so would it be possable for me to have a copy please, also if you had the same kind of problem as me and have fixed yours any tips would be greatly welcome thanks, i hope you can help in any way as this amp has been with me i long time and i have no desire to get antother one if this is fixable.

Thanks dave.
  Reply With Quote
Old 22nd September 2007, 05:26 PM   #8
diyAudio Member
 
Join Date: Sep 2007
Question Audiolab 8000A old model

Hello folks,

I two have a original model 8000A in need of repair, it has the original AL8AN & AL8AP devices in the ops. Its the one with the DIN sockets.

I have replaced the devices in the right channel with BD 911/BD912's.
The left channel seems to be original.

Also the caps in the psu don't have a value on them, are they 10000uF caps?

I think the originals were semelab devices SM 2178? relabeled?

Has anyone else seen this?
Can anyone help with a schematic for this model?
Thanks
  Reply With Quote
Old 25th September 2007, 04:41 AM   #9
diyAudio Member
 
Join Date: Jun 2005
Location: KL
Actually i got the schematic but it is a newer version than your 8000A. Can you please tell me more about the problem that your 8000A is facing, maybe I can give you some advice.
  Reply With Quote
Old 15th October 2007, 06:09 PM   #10
Edumar is offline Edumar  Brazil
diyAudio Member
 
Join Date: Nov 2004
Location: São Paulo
Hello Friends,

Can someone help me?

I purchased an old Audiolab 8000A integrated amplifier (with DIN input/outputs).
It was manufactured by Cambridge Audio, for use in 220V.
I would like to use it in 115V.

It has a toroidal transformer with 3 wires input, and one of them (a brown wire) is disconnected. Then, only two wires are being used.
Do you have an idea if it can be used in 115V, and if this wire of the transformer is used with this option?

Does anybody here have a schematic diagram of this amplifier?

Thank you very much

Eduardo
Brazil
  Reply With Quote

Reply


Hide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Audiolab 8000a dantzig65 Solid State 9 6th June 2011 02:48 PM
problem with audiolab 8000a davidgale Solid State 6 12th August 2008 08:34 PM
audiolab 8000a davephot Solid State 35 26th November 2006 10:25 PM
Resistor for Audiolab 8000a dw887 Parts 13 26th January 2006 09:34 PM


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 03:07 AM.


vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright ©1999-2014 diyAudio

Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2