protection prob's in Pioneer receiver - diyAudio
Go Back   Home > Forums > Amplifiers > Solid State

Solid State Talk all about solid state amplification.

Please consider donating to help us continue to serve you.

Ads on/off / Custom Title / More PMs / More album space / Advanced printing & mass image saving
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 24th April 2005, 10:40 PM   #1
diyAudio Member
 
Join Date: May 2004
Location: Southwest Michigan
Default protection prob's in Pioneer receiver

You guys have been great in helping me.....I'm working on a Pioneer SX850 that has a problem in the protection circuitry. Following the advice of a couple of guys, I've replaced all the electrolytics on the protection board, replaced a C1384 driver transistor....It helped a little. Relay clicks on when unit powered up, audio is clean and no DC on outputs. After 60 seconds or so, relay opens, then comes back on after 30 sec or so. Entire cycle happens over and over now. Voltages on the board drift all over....now I suspect there may be problems on the output boards somewhere.

Is there anywhere I can get a schematic for this beast, without popping forty bucks for a paper copy?

Thanks in advance for your help.
__________________
As for me and my household, we shall serve the Lord. Joshua
  Reply With Quote
Old 25th April 2005, 12:41 AM   #2
anatech is offline anatech  Canada
diyAudio Moderator
 
anatech's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: Georgetown, On
Hi Jim,
First. Monitor the voltages on the amplifier outputs before the relay. Pay attention when the relay opens.

Second, if the amps are okay you have one answer. Look at the power supply voltages feeding the PCB. Look at one at a time and clear them one by one. Watch for an AC detect line. I don't know if there is one. I have an SX-850 but no schematic.

If the power amps give an offset at the same time, look at the supply feeding the amp PCB.

-Chris
  Reply With Quote

Reply


Hide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Pioneer receiver mod Buzzy Solid State 10 29th August 2007 06:43 PM
Help kenwood stereo receiver audio prob skullkeeper Solid State 16 4th August 2007 01:29 AM
Help kenwood stereo receiver audio prob skullkeeper Solid State 0 30th July 2007 09:46 PM
denon receiver going to protection mode Anfield Solid State 12 7th September 2006 04:21 PM
Pioneer DV 606D prob Smiffy Digital Source 0 2nd February 2004 01:34 PM


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 01:55 AM.


vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright 1999-2014 diyAudio

Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2