diyAudio

diyAudio (http://www.diyaudio.com/forums/)
-   Solid State (http://www.diyaudio.com/forums/solid-state/)
-   -   amp crackling/farting? (http://www.diyaudio.com/forums/solid-state/53515-amp-crackling-farting.html)

twizza 15th March 2005 07:10 AM

amp crackling/farting?
 
I recently got a Randall RG 200 Amp
It gets very crackly when I give it any amount of volume and I have to turn the Bass EQ way down. What's going on? It also doesn't seem to get that loud.

Enzo 15th March 2005 08:05 AM

Unless the speaker is bad, it sounds like you might be clipping. First, I would verify all the power supplies. Both the power amp supplies and the preamp supplies. One could be missing or the filter might have failed on one resulting in seriously reduced voltage and the addition of hum or distortion.

And certainly an op amp might have failed and is squeezing the signal over against one of the rails.

richie00boy 15th March 2005 08:16 AM

I've also had this from a bad driver or output transistor. They kind of half worked, measured OK with diode test.

twizza 16th March 2005 06:45 AM

thanks for the help guys.
I am leaning towards it being a bad voice coil. here is some more info. It seems to be good through my headphones. Also I ran it out to my reciever (similar to what I do with my POD) and it did sound better..


All times are GMT. The time now is 08:51 AM.


vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright 1999-2014 diyAudio


Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2