Help Please-Distortion in Rebuilt Amp - diyAudio
Go Back   Home > Forums > Amplifiers > Solid State

Solid State Talk all about solid state amplification.

Please consider donating to help us continue to serve you.

Ads on/off / Custom Title / More PMs / More album space / Advanced printing & mass image saving
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 7th August 2002, 09:01 PM   #1
diyAudio Member
 
Join Date: May 2002
Default Help Please-Distortion in Rebuilt Amp

I have a distortion problem which I have isolated to one channel on my PCB. The amp is silent with no signal even when connected to an input(silent passage between speech/music). It is less noticeable at higher volumes and disappears when the power is turned off and the amp continues on the stored energy in the caps. I have tried different earthing including Star to no effect. Help please.
  Reply With Quote
Old 7th August 2002, 09:31 PM   #2
diyAudio Member
 
Gabevee's Avatar
 
Join Date: Feb 2002
Location: Richmond, VA.
Hi Hifileslie,

With the power turned on, cross check voltage levels. You may find that at one point the voltage level of the bad side is not the same, or close to the voltage level of the same point on the good side.

Now, assuming this is solid state, then I would suspect a particular transistor, if you replaced all the transistors. Maybe it is either out of spec, or it is installed incorrectly. Could even be a bad bias diode.

Get a good transistor checker to check all of them (Radio Shack has a nice one for about 15 bucks. I think it also checks diodes).

I say this because you say that with power on full, it distorts, but with power off it sounds OK as the caps discharge. Therefore the suspected component is working OK within a certain voltage range, but not at full spec.

That is my 2 cents.

Gabe
__________________
Gabe CGV Electronics
Home of the CGV-300B amplifier on a budget
  Reply With Quote

Reply


Hide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Zaph waveguide TMM rebuilt Animalnisse Multi-Way 52 17th November 2007 12:17 AM
technics 1210 M5G: Has this been rebuilt? sikniks Analogue Source 3 1st August 2006 03:04 AM
3-Way a/d/s/ Speakers - Rebuilt/ Modified sdclc126 Swap Meet 0 7th August 2005 09:00 PM
1st post: Where to get KEF C75 rebuilt? TIA ClarkStarr Multi-Way 1 22nd July 2005 01:11 PM
Hey destroyer X! i've rebuilt my first transformer! benmanf Solid State 6 9th August 2004 12:43 PM


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 04:10 AM.


vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright 1999-2014 diyAudio

Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2