Hafler DH 200 problem - diyAudio
Go Back   Home > Forums > Amplifiers > Solid State

Solid State Talk all about solid state amplification.

Please consider donating to help us continue to serve you.

Ads on/off / Custom Title / More PMs / More album space / Advanced printing & mass image saving
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 21st November 2004, 03:35 PM   #1
guy_b_g is offline guy_b_g  United States
diyAudio Member
 
Join Date: Nov 2004
Location: Florida
Default Hafler DH 200 problem

I recently bought a DH-200 on ebay.

Not knowing anything about these amps I hooked it up and ran it.

The yellow overheat light comes on at startup, but I didn't know that it was problem indicator.

Both channels work, and the amp doesn't get hot (in fact, it runs much ccoler than my Perreaux does at the same volume levels).

The sound is terrible, very thin and flat in the high end/upper mid- range, and hiss.

The amp runs quiet with no input.

Any help would be appreciated!

Thanks!
  Reply With Quote
Old 22nd November 2004, 12:09 AM   #2
diyAudio Member
 
Join Date: Aug 2004
Location: Illinois
Well, you have a way to go as your description defies logic.

Get a copy of the manual from Hafler.com. Remove the lid by taking out the top 4 sheet metal screws on both sides and loosen the remaining 4 a little bit on one heat sink to make it a little "wobbly." Then, remove the lid.

Be careful of the charge in the large filter caps. It can be lethal.

Trace the wiring and compare it to the diagram in the manual. You are correct, the yellow light should not come on ulnless the thermal switch becomes hot. I suppose the switch could be defective or stuck ON.

Get a VOM and check each channel separately for DC offset and the bias setting. The manual will tell you how to do it these things. Check this thread as it should help:

http://www.diyaudio.com/forums/showt...643#post465643

Check all the fuses to make sure they are OK and are of the proper value.

Once you have checked out all these items post back here with your results.

Good luck

Dick
  Reply With Quote

Reply


Hide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Hafler DH 500 problem confused dh500 Solid State 10 24th September 2012 09:52 PM
Hafler TA1100 problem vfluxrob Chip Amps 7 31st December 2009 03:17 AM
Hafler Five Hundred problem hatrack71 Solid State 4 10th June 2009 12:38 PM
hafler xl-280 problem zerohead_ak47 Solid State 2 28th December 2008 06:41 AM
Help!!! Hafler se240 problem Z-Ya Later Solid State 6 11th September 2008 02:08 AM


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 03:24 PM.


vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright 1999-2014 diyAudio

Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2