Go Back   Home > Forums > >
Home Forums Rules Articles diyAudio Store Blogs Gallery Wiki Register Donations FAQ Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read

Solid State Talk all about solid state amplification.

Mac 1900 pre amp starting mute problem
Mac 1900 pre amp starting mute problem
Please consider donating to help us continue to serve you.

Ads on/off / Custom Title / More PMs / More album space / Advanced printing & mass image saving
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 8th October 2004, 09:04 PM   #1
wleediy is offline wleediy  Singapore
diyAudio Member
 
Join Date: May 2004
Location: Singapore, Jakarta
Question Mac 1900 pre amp starting mute problem

My Mac 1900 has problem with left ch. The line stage will be on with a delay of about 7 to 15 sec. I can trace the culprit as all the transistors are at their respective working volatges. All the capacitors has been changed too with new Rifa and Elna Silmic.
The same channel has an NPN driver transistor burnt out which I have changed to the Tip 35 type ( cant rem but the TIP pair), with the BC shunt capacitor increased by 100pf or so. But then it butrnt again the second time. After that I decided to increase all the input and output shunt caps and it is ok so far.
I hope to sort out the pre amp problem. Perhaps need to change the transistor to the BC 550/560 types.
Next after the line stage is fix I will attempt to change the output power transsitor to complimantary NPN/PNP type.

Tks and best rgds

William Lee
Attached Images
File Type: jpg 1900 line stage 2.jpg (46.4 KB, 47 views)
  Reply With Quote

Reply


Mac 1900 pre amp starting mute problemHide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Beomaster 1900-2 restoration - manual? mb Solid State 32 28th July 2012 06:28 PM
luxman k-15 - rec mute problem wmincy Analogue Source 1 27th February 2009 04:38 PM
B&O Parts - Beomaster 1900 Terryphillip Solid State 6 17th February 2007 10:35 AM
SL 1900 and antiskating? TroelsM Analogue Source 8 12th January 2007 12:55 PM


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 09:33 AM.


Search Engine Optimisation provided by DragonByte SEO (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2017 DragonByte Technologies Ltd.
Resources saved on this page: MySQL 15.79%
vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2017 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright ©1999-2017 diyAudio
Wiki